Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
13. 1. 2017,
11.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Julia Mancuso Lindsey Vonn smuk Altenmarkt-Zauchensee Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Petek, 13. 1. 2017, 11.45

6 let, 7 mesecev

Tudi v petek brez treninga v Altenmarkt-Zauchenseeju

Megla in sneg prekrižala načrte smučarkam

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Ilka Štuhec, novinarska konferenca, Maribor | Foto Matjaž Vertuš

Foto: Matjaž Vertuš

Alpske smučarke na čelu z najboljšo smukačico v tej sezoni, hitro Slovenko Ilko Štuhec, na prizorišču naslednjih predvidenih tekem svetovnega pokala v Altenmarkt-Zauchenseeju nimajo sreče z vremenom. Zaradi močnega sneženja in goste megle je v petek odpadel trening. Sobotna tekma v smuku zaradi slabe vremenske napovedi ostaja pod vprašajem.

Pripravljavci proge v Altenmarkt-Zauchenseeju so boj z naravo izgubili tudi v petek. Najboljše smukačice na svetu na čelu s Slovenko Ilko Štuhec, ki je v tej sezoni dobila vse tri preizkušnje v najhitrejši disciplini svetovnega pokala, so se morale vrniti v hotel. Novozapadlega snega je bilo preveč, da bi lahko izpeljali trening. Slovenske barve konec tedna v Avstriji zastopata tudi Maruša Ferk in Vanja Brodnik.

Trening, ki je bil večkrat prestavljen, so zaradi močnega sneženja in goste megle dokončno odpovedali malce po 11. uri. Če se bodo vremenske težave nadaljevale, bo resno ogrožena izvedba sobotne smukaške tekme.

Prireditelji so se znašli v težavah, saj je v pravilih Mednarodne smučarske zveze (FIS) zapisano, da mora biti udeleženkam pred vsako tekmo za svetovni pokal omogočena možnost vsaj enega treninga.

V nedeljo naj bi se predstavnice nežnejšega spola v Altenmarktu potegovale za točke svetovnega pokala v alpski kombinaciji (slalom in superveleslalom). Prireditelji so sporočili, da se bodo o razporedu sobotnih dogodkov odločili naknadno.

Tako je danes v Altenmarktu, ki naj bi konec tedna gostil dve tekmi za svetovni pokal. | Foto: Reuters Tako je danes v Altenmarktu, ki naj bi konec tedna gostil dve tekmi za svetovni pokal. Foto: Reuters

Tekmi v Altenmarktu sta deležni velikega zanimanja javnosti, saj sta se beli karavani prvič v tej sezoni pridružili sloviti Američanki Lindsey Vonn, ki si je novembra zlomila roko, in Julia Mancuso.

Ne spreglejte