Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 1. 2017,
10.34

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

smučanje Lindsey Vonn Ilka Štuhec Ilka Štuhec smuk poškodba zimska rekreacija

Četrtek, 12. 1. 2017, 10.34

5 let, 5 mesecev

Jeklena Lindsey Vonn razkrila resnico o svoji zadnji poškodbi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Lindsey Vonn | Foto Facebook

Foto: Facebook

32-letna ameriška smučarska superzvezdnica Lindsey Vonn se bo po zlomu nadlahtnice sredi novembra ta konec tedna v avstrijskem Zauchenseeju ponovno priključila smučarski karavani. Po najtežji rehabilitaciji v njeni karieri se je na družbenih omrežjih poklonila svojim navijačem in razkrila skrivnost zadnje rehabilitacije. Zaradi poškodbe živca ima še vedno težave z motoriko desne roke.

Američanka Lindsey Vonn, ki se je s 76 zmagami v svetovnem pokalu, od tega 38 v smuku, že zdavnaj zapisala med velikane alpskega smučanja, se bo po novembrskem zlomu nadlahtnice znova priključila snežni karavani. Čeprav se vrača že devet tednov po poškodbi in napornih 300 urah terapije (pet ur na dan, sedem dni v tednu), pa je bila ravno ta najtežja v njeni karieri.

Posnetek z ene od njenih terapij:

 

Working on the quickness in my arm...and throwing it at my physical therapist @lindsaywinninger 😂

A video posted by Lindsey Vonn (@lindseyvonn) on

Poškodba živca, o kateri do zdaj ni govorila

Zakaj? Kot je razkrila v ganljivem zapisu na Facebooku, ki mu je dodala pretresljiv video, ji je največ težav povzročala poškodba živca, ki ji je skoraj ohromila roko.  

"Dolgo časa sem razmišljala, ali naj informacijo o poškodbi živca sploh delim z vami. Nazadnje sem se odločila, da razkrijem vso resnico, saj bo morda vlila upanje tistim, ki se soočajo s podobnimi težavami," je zapisala smučarka, ki je lani o svoji življenjski poti izdala tudi knjigo z naslovom Strong is the new Beautiful, ki je nekakšen vodnik za zdravo življenje in dvig samozavesti.

Videokolaž o rehabilitaciji Lindsey Vonn:

Kot je prikazano v videu, ki ga je priložila zapisu, je po operaciji v desni roki izgubila občutek. "Vsak dan sem delala s terapevtoma Lindsay Winninger in Patrickom Rottenhoferjem in postopoma pridobivala motoriko."

V videu tako lahko vidimo, da v začetni fazi ni zmogla premikati prstov, s terapijami pa je pridobila toliko moči, da je lahko prenašala kozarce vode, dvigovala lažje uteži, lovila teniško žogico, se podpisala na list papirja in rokovala.

"Še vedno si s težavo nadenem rokavice in uredim frizuro, vendar sem prišla do točke, ko se že znajdem v vseh situacijah," je zapisala 32-letna smučarka.

Lindsey Vonn | Foto: Facebook Foto: Facebook

Najtežje okrevanje v karieri

"To je bilo najtežje okrevanje po poškodbi v vsej moji karieri, čeprav je terjalo manj časa kot na primer poškodba kolena. Zdravniki so mi osem tednov po poškodbi prižgali zeleno luč za začetek treningov in če se bom počutila dovolj močno, tudi tekmovanj."

Vonnova bo tako v soboto v Zauchenseeju nastopila na četrtem smuku sezone (na prvih treh je zmagala slovenska smučarka Ilka Štuhec).

 | Foto: Facebook Foto: Facebook

Lindseyjin lov na zgodovino februarja na malih zaslonih

Vonnova, ki je pred dnevi na družbenih omrežjih objavila fotografijo novega spremljevalca, Kenana Smitha, pomočnika trenerja moštva ameriškega nogometa Los Angeles Rams, je v svoj dom spustila tudi snemalce športne televizije Eurosport, ki o smučarki pripravlja dokumentarno serijo z naslovom Lov na zgodovino, ki na male zaslone prihaja predvidoma februarja.

Atraktivna smučarka, ki je zapis na Facebooku sklenila z zahvalo navijačem - označila jih je za najboljše na svetu -, in zaključila s sporočilom: Nič ni nemogoče. Če padete, se postavite nazaj na noge!

Ne spreglejte