Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
29. 10. 2012,
10.44

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tina Maze Ana Drev

Ponedeljek, 29. 10. 2012, 10.44

8 let, 1 mesec

Mazejeva tokrat ni bila sama

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tradicionalno ledeniško odprtje smučarske sezone je postreglo s pravim glasbeno-smučarskim šovom Tine Maze, veseli pa, da koroška šampionka pri kopičenju točk ni bila osamljena.

"Smučanje rada primerjam z glasbo. Navzdol po hribu ali z besedilom in ritmom. Podobno je. Sölden? Prvi tek je bil pravi 'rock 'n' roll', drugi pa bolj 'hard rock'. Vsekakor bom s prvim poskušala nadaljevati," po nepozabnem smučarskem koncu tedna na avstrijskem Tirolskem razmišlja Mazejeva, ki je bila vsaj v ženskem delu "belega cirkusa" osrednja zvezda prvega dejanja sezone. "Moja ekipa deluje tako, kot mora. Vrhunsko! Gremo naprej, najprej s to energijo. Vem, da sem dobro pripravljena, zato se lažje borim za to, kar mi pripada. Ne bom več varčevala z močmi, tekmicam ne bom nič poklanjala," pravi junakinja Söldna, ki po svoji tretji zmagi na ledeniku Rettenbach še naprej zbira čestitke. Zanimivo, za podvig ji je med drugim čestital tudi Thomas Vonn, zdaj že nekdanji mož lanskoletne zmagovalke in lastnice velikega kristalnega globusa Lindsey Vonn. Slednja je tokrat pristala v snegu in brez točk, a gre vseeno pričakovati, da bo poskušala podati oster severnoameriški odgovor.

Mazejeva je s svojo vrhunskostjo v preteklosti pogosto preusmerila pozornost nase in posledično pod preprogo pometla klavrno stanje v preostalem delu slovenske reprezentance. Tudi tokrat je zasenčila rojake, a vendarle na nekoliko drugačen način. Tokrat so lahko s štartom v sezono zadovoljni tudi v preostalih dveh taborih. Ponovilo se je namreč leto 2005. Mazejeva je tudi takrat zmagala, verjeli ali ne – Ana Drev pa je v obeh primerih zasedla trinajsto mesto. "Končno se nekaj premika. Lani mi v celotni sezoni ni uspelo združiti dveh dobrih nastopov, tokrat že na prvi tekmi. Napovedovala sem rezultat med najboljšo dvajseterico in upala na petnajsterico. Napovedujem pa še boljše rezultate. Dobro sem trenirala in osvojila nove smuči. Tudi fizično sem dobro pripravljena, čeprav ne spadam med najtežje in najmočnejše. Verjamem pa, da je možno tudi na novih smučeh marsikaj nadomestiti s tehniko," pravi Drevova, ki je na rezultat med petnajsterico čakala slabih pet let.

Prav leta 2005 pa je zadnje slovenske moške točke v Söldnu osvojil tudi Aleš Gorza. Sledila je večletna suša, nad katero pa se je v nedeljo uspešno spravil Janez Jazbec. V prvem teku je spretno izkoristil dobre pogoje, v drugem pa nekoliko izgubil, a vseeno pristal na 21. mestu ter tako izenačil svoj drugi najboljši rezultat v karieri. "Dobil sem želeno potrditev. Saj veste, da sem imel z novimi smučmi nekaj težav, a formo sem vendarle prenesel iz minule v novo sezono. Že na zadnjih treningih, ki smo jih opravili skupaj z Nemci, sem videl, da sem dobro pripravljen. Letos se nameravam vseskozi uvrščati med dobitnike točk. To je le osnovni cilj. Vem, da sem lahko še boljši," poudarja Jazbec, ki želi sezono prvič v karieri skleniti tudi v marčevskem finalu svetovnega pokala.

Ne spreglejte