Massi: V fitnesu so jeklene uteži, prah in znoj

Najuspešnejša slovenska alpska smučarka Tina Maze je sredi priprav na novo sezono. Vodja njene ekipe Andrea Massi pripravlja številne novosti, s katerimi razbije monotonost trdega dela.

1 / 2

Foto: Vid Ponikvar , Ana Kovač

2 / 2

Foto: Vid Ponikvar , Ana Kovač

"V tem trenutku ima Tina najbolj naporne treninge. Delamo po pet ur na dan in to v teh visokih temperaturah. Meni je na enem od treningov zaradi vročine crknil celo telefon in tudi mentalno je zelo naporno. Tina ob vsem tem napreduje, je boljša kot lani, čeprav bi bilo za njene izkušnje dovolj, če bi potrdila pripravljenost iz prejšnjih let. Zato sem zelo zadovoljen," je o pripravah najboljše slovenske smučarke povedal Andrea Massi. Za večjo motivacijo vsako leto poišče tudi nove pristope v treningu. Tudi trening na Havajih, na Gardskem jezeru, pa spuste z gorskimi kolesi in drugo. "Dajmo ločiti te stvari. Havaji in Gardsko jezero so bili rekreacija, čeprav zelo lepo zgleda. Zdaj je to v fitnesu popolnoma drugače. Tam je jeklena utež, prah, znoj in maksimalno delo. V teh dneh se je Tina preizkusila tudi s kladivom in upam, da bo letelo daleč kot pri Kozmusu, za katerega oba navijava."

Bolj kot priprava smučarke, Massija skrbi poškodba sklepa svoje varovanke. "Ta jo pri obremenitvah boli. Tekmovalec potem ne naredi vsega tako optimalno, kot če tega ne bi bilo, in to se pozna tudi pri času." V ekipi pa morajo čim prej rešiti tudi rebus veleslalomskih smuči ter smuči za smuk in superveleslalom. "Letos nismo imeli konkurenčnih materialov na ameriškem snegu. Kasneje na ledu so bile smuči konkurenčne, ko pa je bilo mehko in suho, ni šlo. Nadgraditi moramo tudi priprave v Čilu, kjer bomo skušali dvigniti tehnične discipline, predvsem veleslalom."

"Na zvezi so razumeli, kaj potrebujemo"

V primerjavi z lansko sezoni ima ekipa Tine Maze v letošnji prednost vsaj pri urejenosti pogodbe s Smučarsko zvezo Slovenije, ki je od prejšnjega tedna sklenjena. "Na zvezi so razumeli, kaj potrebujemo. Lani sem bil na meji, ker ne zmorem vsega tega na treningih in se še prerekati. To čuti tudi tekmovalka in Tina je zelo občutljiva. Bolj kot številke v pogodbi je pomembno to, da imamo mir in da lahko na treningih delamo po pet ur na dan ustvarjalno, ne pa da se ukvarjamo z drugimi stvarmi." Kot pravi Massi, je bil lani problem, ker sta z Lovšetom pustila, da so se v pogovore vpletale tretje osebe, letos je to rešeno.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano