Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
7. 2. 2012,
22.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tina Maze Andrea Massi

Torek, 7. 2. 2012, 22.35

8 let

Massi: Jaz sem aroganten, Tina pa občutljiva

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Soldeu v Andori je za Tino Maze popolna neznanka, žal pa so ji bolj znani dogodki, ki spremljajo odnos med njenim taborom in smučarsko zvezo.

Tino Maze, ki je na prizorišče naslednjih tekem svetovnega pokala prek Barcelone pripotovala z letalom, in Andreo Massija je v Soldeuu pričakal pravi snežni vihar. Veter je pihal kot burja v Ajdovščini in upravnike smučišča prisilil v zaprtje prog. Pihalo pa je tudi v domovini. Veter je znova dvigoval dobro znani zdraharski prah in nadaljeval zgodbo, za katero smo že v Kranjski Gori zapisali, da bi ji z glasbeno podlago najbolj ustrezal Limahl s svojim hitom izpred tridesetih let, ko je preveval o zgodbi, ki se nikoli ne konča. Massi se ob tem čudi, da so njegove besede naletela na takšen odmev v različnih medijih in si prislužile tudi odgovor zveze. ''Povedal sem tisto, kar mislim. Če se zakonca prepirata, je zanju najbolje, da skušata rešiti vse težave. Če ne gre, se ločita. Tako je tudi v poslu. In tako je tudi v športu. Po svoje imam rad Smučarsko zvezo Slovenije, saj sem dobil priložnost za delovanje na tem področju. Ponavljam pa, če ne najdemo skupnega jezika, potem je najbolj modra rešitev, da se razidemo. Zelo preprosto. Mi ne bodo od zveze dobili nič, hkrati pa ji ne bomo nič dolgovali. To je vse, kar govorim. Da odgovorim tistim, ki pravijo, da zahtevam veliko. Ne, že sedaj ne zahtevam niti evra več. V tem primeru pa ne bi dobili nič. No, postaviti pa bi morali jasne okvire, določiti jasna pravila in se jih držati,'' pravi vodja Tinine ekipe in v isti sapi dodaja, da so še vedno možne tudi druge poti. Vztraja pa pri predpogoju. ''To je opravičilo. Opravičilo Tini, njeni ekipi, družini … Opravičiti se mora Tomaž Lovše. Opravičiti se mora zveza, saj on govori v imenu zveze. Morda se boste znova smejali mojim besedam, ko bom ponovil: jaz sem aroganten, Tina pa je občutljiva. Zato si zasluži opravičilo, nato pa bomo šli naprej,'' je s presenetljivo mirnim tonom stališče ekipe najboljše slovenske alpske smučarke pojasnjeval Massi, ki se seveda ni prvič znašel v besedni bitki z zvezo.

Zato pa se je v novem položaju oziroma novem okolju znašla Mazejeva. Čeprav po stažu na najvišji tekmovalni ravni sodi že med prave veteranke, bo zanjo andorska preizkušnja nekaj novega. Kar nekaj slovenskih deklet je v minulih treh sezonah v Soldeu potovalo na tekme evropskega pokala, za Tino pa bo petkov veleslalom prva tekmovalna preizkušnja v omenjeni pirenejski državici, vpeti med Španijo in Francijo. ''Tu sem res prvič. Zanimivo je. Veliko je trgovin z urami in tehniko, a kaj ko tu nisem zaradi nakupov, temveč tekem. Želim uprizoriti dobre predstave. Upam, da mi bo pred tekmo uspel dober trening, da spoznam snežno podlago. Za slednjo predvidevam, da je agresivna. Razmere so zelo zimske,'' pred podaljšanim smučarskim koncem tedna, ki prinaša dva veleslaloma in slalom, razmišlja Mazejeva ter ob tem ne skriva, da si želi predvsem slalomske zmage nad Marlies Schild. Po ponesrečenem hitrostnem vikendu v Garmisch-Partnenkirchnu utegne biti prav tercet tekem v Andori ključen ali prelomen. Z vrnitvijo na prave tirnice bi namreč Mazejeva prišla v ugoden položaj pred zadnjim mesecem sezone. ''Prelomne so pravzaprav vse tekme od Kranjske Gore naprej. Žal se na zadnji postaji v Garmischu nismo najbolje odrezali in kaznovali napake Lindsey Vonn. Tina mora dvigniti glavo. Če jo bo, bo spredaj. O tem sem prepričan. Ne skrivam pa, da so se zadnjih dogodki, torej vse od Zlate lisice naprej, dotaknili Tine. Upam, da bo tokrat znala misli usmeriti v pravo smer. Potrebuje dober rezultat,'' poudarja Massi.

Ne spreglejte