Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
4. 12. 2015,
20.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Maja Vtič Lillehammer skoki stopničke

Petek, 4. 12. 2015, 20.42

8 let

Maje negotovost z vezmi ni vrgla iz tira in je našla skakalne bisere

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Uvod v novo sezono je bil spet izvrsten za slovenske ženske skoke. Maja Vtič namreč Lillehammer zapušča z odličnim drugim mestom.

Špela Rogelj je lani v Lillehammerju postala prva Slovenka, ki je zmagala na tekmah svetovnega pokala. Letos se ji nastop ni povsem posrečil (19. mesto), zato pa je eksplodirala naša najbolj izkušena skakalka Maja Vtič.

V prvi seriji je bila s 101,5 metra daleč najdaljša, vendar jo je ob slabši podpori vetra in z nižjim zaletnim mestom s 95,5 metra preskočila številka ena japonskega ženskega skakanja Sara Takanaši. Z zaostankom 1,3 točke je bila Maja celo v igri, da ponovi Špelin uspeh.

Pred drugim skokom so ji težave povzročale vezi, vendar je ohranila zbrano glavo in je tudi v drugem poskusu skočila odlično ter prevzela vodstvo, ki ga je morala na koncu prepustiti Japonki. Kljub temu je prišla do uspeha kariere in odprla vrata sezone kot Peter Prevc, ki je bil na uvodu v Klingnethalu prav tako drugi. Do zdaj je enkrat stala na odru za zmagovalke. V Hinzenbachu leta 2014 je bila tretja.

Klinčka nisem mogla zatakniti v čevelj, nato sem pustila drugim, da so mi pomagali

"Tako dobrega začetka nisem pričakovala. Sezono sem želela začeti med prvimi desetimi. To je bilo nad pričakovanji. Pri prvem skoku sem bila zelo sproščena. Ko sem videla, kako daleč me je poneslo, nisem imela nobenega razloga za živčnost pred drugim nastopom. Iz tira me ni vrgla niti težava z vezmi. Klinčka nisem mogla zatakniti v čevelj. Nekajkrat sem poskusila sama, nato pa sem pustila drugim, da so mi pomagali. V tistem času sem si stresla noge. Šlo mi je na smeh, ker so bili drugi verjetno malce živčni zaradi čakanja," se je Maja nasmehnila pripetljaju.

Povrhu pa je vesela, da je stopila za eno stopničko višje kot pred skoraj dvema letoma: "Zelo sem vesela. Enkratno je, da začneš sezono na takšen način. V dodatno veselje mi je, da ni bila spet tretja stopnička, ampak mi je uspelo priti na drugo. V nadaljevanju sezone mi bo zdaj lažje. Pred prvo tekmo je vedno malo negotovosti, ker ne veš, kam sodiš. Vem, da sem v stiku z najboljšimi. Skoki na treningu so bili dobri. Zdaj bom pri vsakem vedela, kam spadam. Dobila sem dodatno energijo."

Ne spreglejte