Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
11. 9. 2016,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

Natisni članek

Robert Kranjec Anže Semenič Maja Vtič Jaka Hvala skoki

Nedelja, 11. 9. 2016, 7.00

6 let, 6 mesecev

Kranjec podiral rekorde, želi si posebne nedelje z Valentinom Rossijem

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

Foto: Vid Ponikvar

Prvi dan poletnega grand prixa v Čajkovskem se je za slovenski tabor razpletel odlično. Pri fantih smo videli dvojno zmago Roberta Kranjca in Anžeta Semeniča, pri dekletih pa je bila Maja Vtič tretja. "Naredil bom vse, da zmagam tudi danes," je optimističen Kranjec.

Razloga, da tako razmišlja, ni treba iskati v podrobnostih. Pogled na razvrstitev sobotne tekme pove vse. Robert Kranjec je namreč s 15,9 točke prednosti preskočil rojaka Anžeta Semeniča, imel pa še desetinko točke več naskoka pred Nemcem Karlom Geigerjem. Slovensko slavje je na petem mestu dopolnil Jaka Hvala.

Leteči Kranjčan se je prav tako lahko pohvalil z rekordnima daljavama na tej skakalnici. V prvi seriji ga je poneslo 141 metrov, v drugi 145,5 metra. Zanj je to tretja posamična zmaga v poletnem grand prixu in prva letošnja.

Ne prezrite sobotnega intervjuja: 

Mislil je, da bo moral nehati delati v skokih, potem pa ga je rešil Janus

"Skakalnica je zelo podobna planiški"

Anže Semenič je bil v soboto odličen drugi. | Foto: Vid Ponikvar Anže Semenič je bil v soboto odličen drugi. Foto: Vid Ponikvar Skakalnica v Čajkovskem mu ustreza, saj je bil lani poleti tu prav tako odličen drugi. "Včeraj sem imel dva izvrstna skoka, prav tako pogoje. Vse se je odlično izšlo. Skakalnica mi leži. Zelo podobna je Bloudkovi velikanki v Planici. Pravzaprav v Čajkovski nisem prišel v dobri formi. Na prejšnji postojanki v Hakubi sem imel na zaletni mizi težave s položajem. Tu jih ni bilo. Naredil bom vse, da zmagam tudi danes. A je nov dan in kar nekaj skakalcev je tu, ki dobro skačejo. Ne bo lahko," pravi Kranjec.

Nato se je dotaknil še uspeha Semeniča in Hvale. "Z Anžetom sva bila na najvišjih stopničkah, Jaki pa je zmanjkalo za rusko dlako. Je debelejša od naše, pa šteje za dve mesti. Danes gremo na dvojno zmago: skakalci v Rusiji in Valentino Rossi na GP San Marino," je posebna nedeljska željo Kranjca, ki je vneti navijač italijanskega dirkača.

Semenič presenečen, Vtičeva vesela, da se ji je na tekmi obrnilo na bolje

Maja Vtič je pokazala prave skoke takrat, ko je bilo najbolj treba. Na tekmi. | Foto: Vid Ponikvar Maja Vtič je pokazala prave skoke takrat, ko je bilo najbolj treba. Na tekmi. Foto: Vid Ponikvar "Nad rezultatom sem nekoliko presenečen. Na treningu sem že bil blizu najboljšim skokom, v soboto pa se mi je izšlo naravnost odlično. Na treningu v Planici sem začutil, da se skoki izboljšujejo. Skakalnica je podobna naši planiški," je Semenič za konec ponovil Kranjčevo razmišljanje o podobnosti ruske in slovenske skakalnice.

Pri dekletih je pričakovano zmagala kraljica pretekle zime Sara Tanakaši. Japonka je imela pred drugo Norvežanko Maren Lundby 6,8 točke naskoka, na odlično tretje mesto pa se je zavihtela Maja Vtič, ki pa je zaostala 26,1 točke.

"Na prvi tekmi v Čajkovskem sem res dobro skakala, zato moram biti zadovoljna. Zlasti, če upoštevam, da na treningu in v poskusni seriji nisem blestela. Upam, da bom dobro skakala tudi danes," pa je dejala naša najboljša skakalka v zadnji sezoni.

Ne spreglejte