Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
30. 1. 2016,
15.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Saporo skoki Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Robert Kranjec Anže Lanišek Anže Lanišek Bor Pavlovčič Jaka Hvala

Sobota, 30. 1. 2016, 15.35

8 let

Kranjec: Kaj podobnega bi se lahko zgodilo tudi na drugih skakalnicah

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Peter Prevc, Domen Prevc in Robert Kranjec so se v Saporu zavihteli na zmagovalni oder in spisali novo poglavje slovenskega skakanja.

Veliki zmagovalec prve od dveh preizkušenj v Saporu je postal Peter Prevc, ki je bil daleč pred konkurenco. Na koncu se je z naskokom 16,2 točke veselil osme zmage v sezoni in trojnega slovenskega uspeha, saj sta mu družbo pri vrhu delala brat Domen in Robert Kranjec.

Vsega šestnajstletni Domen se je drugič v karieri uvrstil na oder za zmagovalce na posamični tekmi in obakrat je bil drugi za starejšim bratom Petrom. Pri prvem skoku, po katerem je bil tretji, je celo malce zamahnil z roko in dal vedeti, da z njim ni bil povsem zadovoljen: "Nisem samo mislil, je bilo kar realno tako, ker mi ta skakalnica zelo ustreza. Drugače so bili skoki v redu in sem zadovoljen, tako da se prav vznemirjal ne bom. Drugemu skoku bi dal oceno osem, ker me je v zraku kar razmetavalo."

Dvakrat je bil v izjemno kratki članski karieri že blizu zmage, obakrat pa je pred njega skočil le Peter: "Ne bi rad govoril o tem, koga moram premagati. Od obeh je odvisno, ali lahko premagam brata ali ne. Moj način skakanja je morda videti tvegan, vendar ga sam ne jemljem tako. Ni tvegan, če imam vse pod nadzorom. Jutri bi rad dobro in daleč skakal."

Zadovoljen Kranjec, nasmeh na obrazu tudi pri Lanišku

Za skakalnico pravi, da mu ustreza, nekaj težav mu dela le zaletišče. Na njej se odlično počuti tudi Kranjec, ki je drugič v karieri doživel trojno slovensko zmagoslavje. Pred dvema letoma je bil tudi on del zgodovinskega dosežka, za katerega so poskrbeli s takratnim zmagovalcem Jernejem Damjanom in drugim Petrom Prevcem.

Zakaj meni, da Saporo slovenskim skakalcem tako ustreza? "Stvari se morajo ujeti. Dobro moramo skakati, pogoji morajo biti dobri. Lahko bi se kaj podobnega zgodilo tudi na drugih skakalnicah. Zdi se mi, da gre bolj za naključje kot kaj drugega," odgovarja Kranjec, ki je bil prav v Saporu pred dvema letoma nazadnje na odru za zmagovalce na posamični tekmi.

Vesel je bil predvsem zato, ker se mu stvari obračajo v pravo smer, potem ko si je pred sezono poškodoval komolec in moral celo na operacijo: "Vesel sem, da sem bil pri vseh skokih konstanten in da ni bilo nobenih nihanj. To sem tudi prenesel na tekmo, kar me zelo veseli."

Nasmeh na obrazu je imel na šestem mestu narisan tudi mladi Anže Lanišek, ki se je na treningu še lovil, na tekmi pa dvakrat odlično skočil in za vsega 0,7 točke zaostal za četrtim mestom.

"Na treningu mi ni ravno šlo, tudi v poskusni seriji ni bilo briljantno. Zadovoljen sem predvsem z drugim skokom, saj sem ga opravil res odlično. Mogoče je bila majhna napaka, ker nisem nadaljeval nad preletom. Zelo sem zadovoljen s svojimi skoki in rezultatom," je povedal Lanišek.

Ne spreglejte