Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
24. 3. 2013,
18.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Planica Planica Robert Kranjec

Nedelja, 24. 3. 2013, 18.55

8 let

Kranjec: Če bi mi dal takrat kdo pištolo, bi jo sprožil

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Od slovenskih skakalcev se je pred sezono verjetno počutil najbolj "okradenega" Robert Kranjec, saj so mu z oprijetimi dresi vzeli najmočnejše orožje. A je več kot uspešno preskočil nastalo oviro.

Če bi pred sezono dejali Robert Kranjcu, da bo na koncu zime šesti skakalec na svetu, bi se mu verjetno zasmejal. Razlog, zakaj je temu tako, je treba iskati v oprijetih dresih, ki so bili vpeljani. Robi je znan po tem, da ima izjemne občutke za letenje v zraku, z novimi dresi pa so mu to prednost izničili.

Bil je veliko bitko. Na začetku sezone v Kuusamu je bil še 16., nato pa se je prikradla velika črna luknja. V Sočiju in Engelbergu se sploh ni uvrstil na tekmo. V Švici je bil celo 56. v kvalifikacijah. In takrat je bil psihično povsem zdelan. "Skoki so mi šli na bruhanje. Takrat v Engelbergu bi se zjokal, če bi se lahko. Delal sem, a rezultatov ni bilo. Nato sem izgubil občutek za smuči in dres. Vse je šlo navzdol. Tak občutek sem imel, kot da se na novo učim skakanja. Goran mi je govoril, naj grem z glavo naprej, jaz sem šel pa skoraj v salto. Tam mi je bilo res grozno. Če bi mi dal takrat kdo pištolo, bi jo samo sprožil. K sreči mi je uspelo," je Kranjec opisal neprijetne trenutke, ki jih je prestajal v tej sezoni.

Na novoletni turneji je nato naredil korak naprej, zasuk v pravo smer se je nato začel v Wisli, kjer je bil četrti, pravi preporod pa je doživel na Japonskem, kjer je dvakrat stal na odru za zmagovalce (v tej sezoni šestkrat na posamičnih in petkrat na ekipnih tekmah). Ni bilo treba dolgo čakati tudi na njegovo posamično zmago. Do nje je poletel v Vikersundu. Odlične rezultate je nizal vse do konca sezone v Planici, zaključil pa jo je kot šesti skakalec in drugi letalec. "Glede na težave, ki sem jih imel, si nisem predstavljal, da se bom tako dvignil. Z Jernejem Damjanom sva se na isti način borila v Engelbergu. Meni je uspelo, lahko pa se bi mi zgodilo tako kot njemu. Imel sem zelo težke trenutke. Sem pa sebi dokazal, da se lahko izvlečem tudi iz največjega dreka," se je na celotno sezono še ozrl svetovni prvak v poletih, ki bo začel s pripravami na olimpijsko sezono meseca maja, prej pa bo za dalj časa odpotoval na počitnice.

Ne spreglejte