Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
23. 3. 2017,
6.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90

Natisni članek

Jurij Tepeš Domen Prevc Peter Prevc Peter Prevc Letalnica bratov Gorišek Planica Planica Goran Janus

Četrtek, 23. 3. 2017, 6.30

6 let, 7 mesecev

Janus ne bo napovedoval

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90
Goran Janus | Foto Sportida

Foto: Sportida

Glavni trener Goran Janus računa, da se bo sedmerici ali osmerici skakalcev v današnjih kvalifikacij uspelo uvrstiti na petkovo tekmo. Upa, da bodo fantje v Planici naredili korak naprej v primerjavi z Vikersundom, kjer se je tako kot na celotni norveški turneji zaradi posebnega gostoljubja domačinov počutil zelo dobro.

Slovenska skakalna zasedba bo v današnjih kvalifikacijah šteje 13 članov. Nastop na petkovi tekmi že imajo zagotovljen Peter Prevc, Domen Prevc in Jurij Tepeš, ki so v razvrstitvi poletov uvrščeni med elitno deseterico.

Peter je teoretično še v igri za mali kristalni globus v razvrstitvi poletov, a za vodilnim Stefanom Kraftom na četrtem mestu zaostaja 115 točk. Zadnja tri leta je bil vselej lastnik malega kristalnega globusa, letos pa je videti, da se bo boril za skok na stopničke.

Slovenskih 13 za veliki finale v Planici:

Domen Prevc, Peter Prevc, Jurij Tepeš, Anže Semenič, Jernej Damjan, Anže LanišekNejc Dežman, Tilen Bartol, Jaka Hvala, Rok Justin, Cene Prevc, Rok Tarman (zamenjava za Matjaža Pungertarja) in Miran Zupančič

"V zadnjih letih smo doma zmagovali. Bomo videli, kako bo letos."

Tako kot od vseh slovenskih skakalcev tudi od Petra Prevca pričakuje, da bo v primerjavi z Vikersundom naredil korak naprej. | Foto: Vid Ponikvar Tako kot od vseh slovenskih skakalcev tudi od Petra Prevca pričakuje, da bo v primerjavi z Vikersundom naredil korak naprej. Foto: Vid Ponikvar "Lani smo se borili za prvo mesto, letos je odprto še tretje mesto, kar zadeva razvrstitev v poletih. V zadnjih petih letih smo zmagovali na domačih tleh in poslušali Zdravljico. Bomo videli, kako bo tokrat. Napovedoval ne bom ničesar glede na to, kako skačemo. Na letalnici je vse mogoče. Lepo bi bilo, da bi rezultate iz Vikersunda malenkost izboljšali in potem bi bili vsi veseli in ponosni," je napoved Gorana Janusa za ta konec tedna.

Za danes računa, da se bo sedmerici oziroma osmerici skakalcev uspelo uvrstiti na petkovo posamično preizkušnjo: "Slovenci imamo dobre letalce. Upam, da nam bo vreme naklonjeno in da bomo vsi uživali."

Skakalci so imeli v zadnjem obdobju zelo natrpan urnik, saj so prestali premierno norveško turnejo RAW, ki je obsegala tekme v Oslu, Lillehammerju, Trondheimu in Vikersundu. Za vse je bila to nova izkušnja.

Norvežani poskrbeli za skakalce in strokovni štab ter jih nekoliko razvajali

"Norvežani so bili zelo dobri gostitelji." | Foto: Vid Ponikvar "Norvežani so bili zelo dobri gostitelji." Foto: Vid Ponikvar "V četrtek so fantje stopili na smuči, nato pa se je vleklo do naslednje nedelje. Organizacija je bil odlična. Vse ekipe smo na naslednja prizorišča potovale skupaj. Prvič v življenju sem doživel, da so poskrbeli za naše torbe. Vse so nam prinesli do sob. Je pa turneja zelo zahtevna. Pomembno je, da prideš v formo in skačeš zelo dobro, saj potem lažje zdržiš vse napore," razlaga Janus.

Pred skakalci je torej le še sklepni del svetovnega pokala na Letalnici bratov Gorišek. Po današnjih kvalifikacijah jih v petek časa posamična, v soboto ekipna in v nedeljo še zadnja posamična preizkušnja.

Lani smo se veselili treh posamičnih zmag, povrhu vsega dveh dvojnih. Osrednja junaka sta bila prvi mož zadnje zime Peter Prevc in Robert Kranjec. Le Norvežani so slovenskim orlom vzeli zadoščenje na ekipni tekmi, na kateri so poleteli pred njih.

Program v Planici

Četrtek, 23. 3. 2017
Kvalifikacije

9.00 Uradni trening
10.00 Uradni trening
11.00 Kvalifikacije

Petek, 24. 3. 2017
Posamična tekma

14.00 Poskusna serija
15.00 Prva serija
 Finalna serija

Sobota, 25. 3. 2017
Ekipna tekma

9.00 Poskusna serija
10.00 Prva serija
Finalna serija

Nedelja, 26. 3. 2017
Posamična tekma

9.00 Poskusna serija
10.00 Prva serija
Finalna serija

Ne spreglejte