Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 4. 2022,
16.20

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,90

4

Natisni članek

Meta Hrovat Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Ponedeljek, 11. 4. 2022, 16.20

2 leti

Velika sprememba pri Ilki Štuhec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,90

4

novinarska konferenca Ilka Štuhec Stefan Abplanalp | Stefan Abplanalp ni več trener Ilke Štuhec. | Foto Vid Ponikvar

Stefan Abplanalp ni več trener Ilke Štuhec.

Foto: Vid Ponikvar

Švicar Stefan Abplanalp ni več trener Ilke Štuhec, so sporočili iz tabora slovenske smučarke. Švicarju je potekla pogodba, po soglasni odločitvi pa so se odločili, da je ne podaljšajo. "V novo sezono bo dvakratna svetovna prvakinja vstopila s prenovljeno ekipo, člani te pa še niso znani," so še sporočili. Sportklub pa poroča, da bo Slovenijo zapustil tudi Italijan Livio Magoni, ki je letos sodeloval z Meto Hrovat.

Dvakratna svetovna smukaška prvakinja kljub rezultatsko nezadovoljivi sezoni ostaja v svetovnem pokalu tudi v naslednji sezoni. "Glede na vse, kar se je dogajalo med letošnjo sezono, predvsem seveda z rezultatskega vidika, in vse malenkosti, ki na koncu vplivajo na rezultat, se je misel o koncu kariere zagotovo prikradla v moje misli. Pred finalom v Courchevelu sem zato imela tudi nekoliko več prostih dni in razmislila. Ker še vedno verjamem vase in svoje zmožnosti, želim še naprej tekmovati. Če bi poslušala vse, ki pravijo, da je bolje, da končam, bi to storila že pred desetimi leti in nikoli dočakala toliko lepih trenutkov, zmag in medalj. Zato bom verjela do konca in tudi prihodnje leto se vidimo na tekmah svetovnega pokala in na svetovnem prvenstvu," je misli ob koncu strnila Štuhčeva, ki je te dni na spomladanskem treningu na snegu v tujini.

Spremembe v ekipi ob koncu olimpijskega cikla

Ob koncu olimpijskega cikla je mogoče pričakovati tudi nekaj sprememb v svetovnem pokalu, pri čemer ekipa Ilke Štuhec ni izjema. S koncem letošnje sezone tako poteče aktualna pogodba z glavnim trenerjem Stefanom Ablanalpom, ki je po skupni odločitvi obeh strani, tudi zaradi finančnih razlogov, ne bodo podaljšali. S tem se končuje triletno obdobje pod vodstvom švicarskega strokovnjaka.

"Hvaležen sem za priložnost sodelovati s pravo profesionalko in dokazano prvakinjo, kakršna je Ilka. Po finalnem smuku smo se usedli in se skupaj odločili, da sklenemo sodelovanje, saj se po tej sezoni tudi izteče moja aktualna pogodba. Gre za vzajemno odločitev, da sodelovanja ne podaljšamo, tudi zaradi finančnih razlogov. Sam bom tako iskal nove trenerske izzive. Kot trener lahko rečem, da so Ilka in vsi v ekipi tudi v zahtevnih časih pokazali vztrajnost ter zavzetost skozi vsa leta našega sodelovanja. Iskreno želim Ilki in Smučarski zvezi Slovenije vso srečo pri prihodnjih podvigih," pa je povedal Stefan Abplanalp.

Ilka Štuhec je o sodelovanju s Švicarjem povedala: "Odločitev, da ne podaljšamo iztekajoče se pogodbe, je vzajemna. Iskreno smo se pogovorili in prišli do skupnega sklepa. Razhajamo se z veliko vzajemnega spoštovanja. Stefu se zahvaljujem za strokovno opravljeno delo in vztrajnost. Vsa tri leta, ki zame niso bila najlažja, je verjel vame. Je izjemen motivator in verjamem, da bo s svojim pristopom v prihodnosti pozitivno prispeval v vsakem okolju, v katerem se bo znašel."

Tudi Meta Hrovat išče novega trenerja? | Foto: Peter Podobnik/Sportida Tudi Meta Hrovat išče novega trenerja? Foto: Peter Podobnik/Sportida

Tudi Meta Hrovat z novim trenerjem?

Sportklub pa poroča, da bo Slovenijo zapustil tudi Italijan Livio Magoni, ki je letos sodeloval z Meto Hrovat. Magoni je še v lanski sezoni treniral slovaško zvezdnico Petro Vlhovo, pred letošnjo pa se je preselil v tabor Kranjskogor, ki letos predvsem v slalomu ni dosegala rezultatov, kot bi si jih želela.

Preberite še:

Boštjan Kline
Sportal Šok: huda poškodba Klineta, urejajo vse potrebno za prevoz v Slovenijo
kombinacija državno prvenstvo Andreja Slokar
Sportal Slokarjevi še tretji naslov, v moški konkurenci slavil Ažnoh
Ne spreglejte