Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
17. 12. 2020,
12.30

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

1

Natisni članek

Breezy Johnson svetovni pokal Maruša Ferk Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Četrtek, 17. 12. 2020, 12.30

3 leta, 4 mesece

Val d'Isere, drugi trening smuka

Ilka se bliža tekmovalnim obratom

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

1

Ilka Štuhec | Ilka Štuhec se bo v petek podala v novo sezono. | Foto Nebojša Tejić/STA

Ilka Štuhec se bo v petek podala v novo sezono.

Foto: Nebojša Tejić/STA

Na dvojni smukaški program v Val d'Iseru se z najboljšo popotnico podaja Američanka Breezy Johnson, ki je bila najhitrejša na četrtkovem drugem uradnem treningu. Ilka Štuhec je bila deveta. Slabše so se na drugem treningu v Val Gardeni odrezali slovenski smukači. Med 30 le Klemen Kosi.

Potem ko je v sredo na prvem treningu Breezy Johnson ugnala le rojakinja Alice McKennis Duran, je bila 24-letna Američanka ob drugem soočenju s progo Oreiller-Killy prepričljivo najhitrejša. Avstrijka Mirjam Puchner je za Johnsonovo tokrat zaostala 63 stotink sekunde, medtem ko je bila Italijanka Sofia Goggia na tretjem mestu (+0,93) še zadnja, katere zaostanek je bil manjši od sekunde.

Velja dodati, da Johnsonova do zdaj na tekmah svetovnega pokala še nikoli ni bila uvrščena med najboljšo trojico. V primerjavi s tekmicami je njena prednost dobra novembrska baza s treningi v Copper Mouintainu.

Breezy Johnson je pokazala zobe. | Foto: Sportida Breezy Johnson je pokazala zobe. Foto: Sportida

Ilka Štuhec, v sredo 14., je tokrat z osmim časom (+1,53) popravila sredin vtis, za tekmovalni preboj pa bo morala v petek več natančnosti pokazati v srednjem in spodnjem delu proge. Štajerka je bila namreč znova več kot polovico svojega nastopa med najhitrejšimi.        

Druga Slovenka Maruša Ferk je z zaostankom 3,20 pristala na 36. mestu, takoj za vodilno smučarko svetovnega pokala Petro Vlhovo.

Po dveh treningih bo šlo v Val d'Iseru že v petek povsem zares. S prvim smukom, ki se bo začel ob 11. uri, se bo namreč zastor nove sezone dvignil tudi za specialistke za hitri disciplini. Tudi štart sobotnega smuka bo na sporedu ob 10.30, medtem ko se bo nedeljski superveleslalom začel ob 11. uri.

Aleksander Aamodt Kilde | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Aleksander Aamodt Kilde Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Napoved nadaljnje norveške prevlade?

Z drugim uradnim treningom pred sobotnim drugim smukom sezone pa so opravili tudi alpski smučarji v Val Gardeni. Da v tem smučarskem središču v Dolomitih kraljujejo Norvežani (v zadnjem desetletju se je kar polovica od dvajsetih tekem končala z norveško zmago, vikingi pa so zbrali kar 21 uvrstitev med najboljše tri), sta tokrat znova dokazovala Aleksander Aamodt Kilde in Kjetil Jansrud. Zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala je rojaka prehitel za 26 stotink sekunde, tretji pa je bil Avstrijec Max Franz.

Zmed štirih Slovencev je bil tokrat najhitrejši Klemen Kosi, ki je z zaostankom 2,12 dosege 27. čas. Miha Hrobat (+2,87) je bil 43., tri mesta za njim nosilec rdeče majice Martin Čater (+2,87), medtem ko pa je Boštjan Kline po sedmem času sredinega treninga tokat zdrsnil na 49. mesto. Za Kildejem je zaostal tri sekunde in stotinko.

V pretek bo v Val Gardeni na sporedu superveleslalom, v soboto pa še klasični smuk.
Žan Kranjec
Sportal Žan Kranjec znova na smučeh
Martin Čater
Sportal Čater in Kline pod posebnim drobnogledom
Ilka Štuhec
Sportal Ilka Štuhec se vendarle vrača na sceno
Filip Zubčić
Sportal Filip Zubčić: Najlepše je, ko z Žanom premagava velesile
Mikaela Shiffrin
Sportal Čustvena zmaga Mikaele Shiffrin
Ne spreglejte