Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
7. 4. 2019,
21.20

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

36

Natisni članek

Janez Slivnik Tina Maze Denis Šteharnik Smučarska zveza Slovenije

Nedelja, 7. 4. 2019, 21.20

5 let

JANEZ SLIVNIK PRED VRNITVIJO

Groba dobrodošlica Tine Maze

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

36

V torek naj bi postalo dokončno jasno, ali bo izkušeni trener Janez Slivnik prevzel vodenje slovenske ženske reprezentance. Nič kaj prijetno dobrodošlico pa mu ob tem namenja nekdanja prva dama slovenskega smučanja Tina Maze.

Janez Slivnik
Sportal Slivnikovo slovo od Avstrije kot nov korak proti Sloveniji

Pri Smučarski zvezi Slovenije so za torek sklicali novinarsko konferenco, na kateri naj bi, kot so zapisali, "predstavili in pojasnili menjave ter okrepitve alpskih smučarskih reprezentanc". Imen do takrat na Podutiški cesti v Ljubljani nočejo komentirati, a ob dejstvu, da bosta za moško smučanje še naprej skrbela Klemen Bergant na tehnični strani in Peter Pen kot trener za hitri disciplini, je že dober teden javna skrivnost skorajšnja vrnitev Janeza Slivnika. Povratnik v slovensko reprezentanco naj bi bil predviden za novega glavnega trenerja ženske reprezentance, v kateri bi nasledil Denisa Šteharnika.

Tina Maze | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Tina Maze: Skoraj so mi uničili kariero

Medtem ko so bili namigi o Slivnikovem prihodu v precejšnjem delu smučarske javnosti sprejeti kot nadaljevanje trenda vračanja uveljavljenih smučarskih delavcev iz tujine, ki sta ga po dolgih letih selitev lani odprla serviserja Aleš Sopotnik in Robi Kristan, pa je za zelo grobo in negativno spletno dobrodošlico poskrbela najboljša slovenska alpska smučarka vseh časov Tina Maze. Enega od člankov o Slivnikovi domnevni vrnitvi je namreč na omrežju Twitter pospremila z naslednjimi besedami: "To pa je pogum! Upam, da bo postregel z bolj zrelim vedenjem. Meni so on in še nekaj drugih strokovnjakov skoraj uničili kariero."

Skupaj do prvih zmag

Spomnimo, Janez Slivnik in Tina Maze sta v slovenski reprezentanci ob tekmovalkinem preboju v članske vrste sodelovala do leta 2006, med drugim tudi v sezoni 2004/05, ki je veljala za sezono Tininega velikega preboja med najboljše svetovne veleslalomistke. Jeseniški trener se je nato podal v tujino, Mazejeva pa se je po nekaj slabših sezonah pod reprezentančnim okriljem in skorajšnjem koncu kariere smučarsko razcvetela na samostojni poti. Kariero je tudi z velikim globusom in kar trinajstimi kolajnami na velikih tekmovanjih uradno končala leta 2017, dejansko pa že leta 2015.

Ugledna mednarodna kariera

Slivnik je kot eden najbolj cenjenih slovenskih smučarskih trenerjev sprva deloval na Finskem, kjer je med drugim vodil žensko reprezentanco s Tanjo Poutiainen, v zadnjih petih sezonah pa je deloval kot trener moške veleslalomske ekipe v Avstriji. Že leta 2014 je bil na pragu vrnitve v domovino. Pred dnevi se je tudi uradno poslovil od reprezentance naših severnih sosedov, kar gre razumeti kot zadnji korak pred vključitvijo v slovensko smučanje.

Ana Bucik
Sportal Pestra slovenska smučarska pomlad: zapihalo ni le v Ilkinem taboru
Meta Hrovat
Sportal Šteharnikov zagovor
Marcel Hirscher in Mikarla Shiffrin
Sportal Živeti v dobi največjih
Ne spreglejte