Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
30. 1. 2016,
11.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Robert Kranjec Anže Lanišek Anže Lanišek Bor Pavlovčič Jaka Hvala Goran Janus Saporo zmaga skoki

Sobota, 30. 1. 2016, 11.53

8 let

Goran Janus po trojni slovenski zmagi brez besed

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Fantastično. Nimam besed," je glavni trener Goran Janus iskal prave besede po trojni zmagi slovenskih skakalcev v Saporu. Peter Prevc, Domen Prevc in Robert Kranjec so stali na najvišjih stopničkah.

"Težko bi karkoli povedal. Morda bo prišlo za mano. Normalno mi je, nič posebnega. Fantastično. Nimam besed ... Vesel sem, da se je razpletlo, kot se je. Konkurenca je bila celotna, kar da dodaten čar temu. Dosegli smo zelo lep ekipni uspeh. Anže Lanišek je bil šesti, kar je po tem, kako ga je zvijalo na treningu, odlično Tekmo je odlično izpeljal. Čestitke tudi Boru Pavlovčiču za prve točke v karieri in Jaki Hvali za prve v tej zimi," je po izjemnem uspehu slovenskih skakalcev v Saporu Goran Janus iskal prve besede.

Peter Prevc je namreč zmagal, drugi je bil njegov mlajši brat Domen, tretji pa Robert Kranjec. Vsega 0,7 točke je zmanjkalo, da bi bil četrti Lanišek, ki je zaostal za izkušenima Japoncema Noriakijem Kasaijem in Daikijem Itom. Sicer je bil prvotno četrti Norvežan Kenneth Gangnes, a so ga v drugi seriji tako kot Richarda Freitaga zaradi nepravilne skakalne opreme diskvalificirali in je padel na 29. mesto.

Po letu 2014 se lahko Slovenija drugič v zgodovini pohvali, da je imela tri skakalce na odru za zmagovalce. Takrat sta bila med najboljšimi tudi Peter Prevc in Kranjec, zmagal pa je Jernej Damjan.

"Odlično. Tekma je bila zelo lepa in poštena. Vesel sem, da so fantje dobro skakali in v drugi seriji zdržali. Kaj naj rečem? Drugi trojček v Saporu," je bil vesel Janus.

Naš prvi mož je z osmo zmago v tej sezoni – skupno štirinajsta v karieri – v skupnem seštevku svetovnega pokala še bolj pobegnil najbližjim zasledovalcem. Severin Freund je po padcu s petega nazadoval na deseto mesto in zaostaja že 379, Gangnes pa kar 457 točk.

"Pomembno je, da smo tam, kjer smo, in da povečujemo prednost," je povedal Janus, ki si tudi za jutri, ko bo tekma ob 2. uri, želi pogoje, kakršne so imeli skakalci danes.

Ne spreglejte