Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
1. 11. 2012,
8.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 11. 2012, 8.32

8 let

Eva Logar: Še vedno ciljam na vrh

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljša slovenska skakala pred dvema sezonama Eva Logar je pripravljena na vrnitev med najboljše, potem ko je prestala operacijo kolena. Spogleduje se z vrhom.

Eva Logar je bila v zimi 2010/11 tretja najboljša skakalka na svetu. Takrat dekleta še niso imela svetovnega pokala in so tekmovala le v celinskem tekmovanju. Na debi v svetovnem pokalu tako še čaka. Lani je imela namreč operacijo kolena in po daljši rehabilitaciji je zdaj pripravljena, da se znova spoprime z najboljšimi na svetu. "Koleno je fantastično. Kmalu bo eno leto po poškodbi. Treninge delam brez popuščanja, brez prilagajanja. To je bil moj velik cilj. Dosegla sem ga. Zdaj moram le še izpiliti formo za zimo," o stanju kolena poroča Logarjeva.

V letošnjem poletju je bila na tekmah grand prixa najboljša v Almatyju, kjer je bila odlična peta, na preostalih treh tekmah pa je bila še 11., 12. in 22. A je tako pri njej kot ostalih slovenskih skakalkah osrednji cilj zima. "Želim priti na takšno raven kot pred poškodbo. Sicer poleti tega nisem najbolje kazala, čeprav sem dobro začela. Počasi se forma stopnjuje. Ciljev nisem spustila. Še vedno ciljam na vrh. Za to sezono je Predazzo osrednji cilj. Osredotočeni smo na to tekmo," je za Sportal dejala 21-letna članica SD Zabrdje.

V minuli sezoni je med dekleti kraljevala Američanka Sarah Hendrickson, ki je imela poleti operacijo kolena, vendar pravijo v ameriškem taboru, da bo kljub temu pripravljena za največje podvige. Po mnenju Eve bodo novi dresi vplivali, da se bo vrh pri dekletih nekoliko lahko tudi premešal: "Novi dresi so malce spremenili razmerje. Nekatere smo se prej navadila druge kasneje. Poleti je bilo videti, da so imele določene skakalke, ki so bile v minuli sezoni v ospredju, kar nekaj težav. Sem pa vesela, da so zdaj šli na +2 cm pri dresih. Prej je bilo preveč kruto za nas, ker smo morale toliko šivati."

Ne spreglejte