Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
25. 9. 2016,
8.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Nedelja, 25. 9. 2016, 8.22

6 let, 6 mesecev

Domen Prevc skočil na drugo stopničko, Slovenca pogledujeta proti nagradi

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska skakalca Domen Prevc in Rok Justin sta na dobri poti, da Sloveniji za naslednjo periodo, ki bo predstavljala začetek svetovnega pokala, priskačeta dodatno kvoto – dodaten skakalec v reprezentanci. Na prvi tekmi celinskega pokala v Visli sta bila druga in četrti.

V Visli na tekmah celinskega pokala ni najboljših skakalcev, ki bodo v letošnjem poletnem grand prixu še zadnjič aktivni prihodnji konec tedna. Takrat bosta na sporedu tekmi v Hinzenbachu in Klingethalu.

Preostali skakalci pa merijo moči na tekmah za celinski pokal, ki velja za drugi rang tekmovanja. V njem skušajo svoji reprezentanci zagotoviti dodatno kvoto za naslednjo periodo najvišjega ranga (možnost dodatnega skakalca na tekmi za svetovni pokal ali grand prix priskačejo trije najboljši skakalci v eni periodi celinskega pokala – ena država lahko pridobi največ eno dodatno kvoto), ki pa bo že pomenila začetek zimske sezone (25. november – Kuusamo na Finskem).

Ne prezrite še:

Po soboti oziroma tri tekme pred koncem (ena tekma bo še danes v Visli in nato dve prihodnji konec tedna v Klingenthalu) Sloveniji odlično kaže. Rok Justin je namreč po četrtem mestu v Visli na drugem mestu v skupnem seštevku (vodilni Nemec Markus Eisenbichler ima velikih 158 točk prednosti) in ima pred tretjim Norvežanom Joacimom Oedegaardom Bjoerengom deset točk naskoka.

Ob Justinu še Domen Prevc v igri, da Sloveniji priskače dodatno kvoto

Na četrtem mestu je nato Domen Prevc, ki je bil v soboto najboljši Slovenec. 17-letni skakalec je namreč skočil na drugo mesto, v tej periodi celinskega pokala pa ima le 13 točk zaostanka za rojakom Justinom.

Rok Justin je na dobri poti, da Sloveniji priskače dodatno kvoto za zimo, kar bi pomenilo, da bi imela Slovenija na uvodu zimske sezone na štartu sedem namesto šestih skakalcev. | Foto: Vid Ponikvar Rok Justin je na dobri poti, da Sloveniji priskače dodatno kvoto za zimo, kar bi pomenilo, da bi imela Slovenija na uvodu zimske sezone na štartu sedem namesto šestih skakalcev. Foto: Vid Ponikvar Če bo Slovencema na naslednjih treh tekmah uspelo osvojiti glavno nagrado in priskakati dodatno kvoto, bo glavni trener A-reprezentance Goran Janus na prvi tekmi zimske sezone v Kuusamu po zaletišču spustil sedem namesto šestih skakalcev.

Sicer pa je bil sobotni junak Visle Italijan Davide Bresadola, ki je v prvo skočil izvrstno, v drugem poskusu pa kljub sedmemu rezultatu uspel zadržati vodilni položaj. Na koncu je Domna prehitel za vsega 1,4 točke. Tretji je bil domačin Jan Ziobro, četrti Justin.

Na osmem mestu najdemo naslednjega Slovenca. Pod ta rezultat se je podpisal Tilen Bartol, ki je letos v Planici poletel 252 metrov, kar ni uspelo še nobenemu skakalcu, a je pri poskusnem poletu nato padel. Dobro formo je s tekem nižjega ranga tekem prenesel 17-letni član SSK Velenje, Aljaž Osterc, ki je končal na 17. mestu. Točke je s 25. mestom osvojil še Tomaž Naglič.

 

Ne spreglejte