Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 1. 2019,
17.12

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70

Natisni članek

Tilen Bartol smučarski skoki

Nedelja, 6. 1. 2019, 17.12

5 let, 3 mesece

Celinski pokal, Klingenthal

Bartol se je vrnil in suvereno opravil s konkurenco

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70
Tilen Bartol | Tilen Bartol se je po operaciji vrnil z zmago na celinskem pokalu. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Tilen Bartol se je po operaciji vrnil z zmago na celinskem pokalu.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenski smučarski skakalec Tilen Bartol se je vrnil po okrevanju po operaciji kolena in zmagal na tekmi celinskega pokala v Klingenthalu, kar je letošnja prva slovenska zmaga v tem tekmovanju. S skokoma 137,5 in 131 metrov je prepričljivo premagal konkurenco, drugouvrščeni Norvežan Andreas Granerud Buskum je zaostal za točno 13 točk. Tretje mesto je zasedel še en Norvežan Marius Lindvik. Na drugi tekmi dneva je na stopničke skočil še en Slovenec, Žak Mogel je bil drugi.

Drugi Slovenci se na tekmi, ki bi morala biti na sporedu že v soboto, a jo je preprečil snežni metež, niso posebej izkazali. Žiga Jelar je zasedel 16., Rok Justin 21., Jaka Hvala 35., Tomaž Naglič 41., Žak Mogel pa 47.

V skupnem seštevku s 305 točkami vodi Lindvik, najboljši Slovenec je Justin na četrtem mestu, zbral je 230 točk. Za Bartola je bil nastop v Klingenthalu prvi v sezoni v celinskem pokalu.

Mogel le za domačinom

Popoldan so izpeljali še drugo tekmo, a z le eno serijo. V zelo spremenljivih vetrovnih razmerah (največji vetrovni odbitek je znašal 28,6 točk, največji pribitek pa 20,0 točk.) je zmagal domačin Moritz Baer s 137.5 metri in 118,7 točkami. Še dva metra več je skočil Žak Mogel, ki pa je imel še boljši veter od zmagovalca, tako da je zbral 117,1 točk. Tretji je bil znova Lindvik.

Žak Mogel je na drugi tekmi pristal na drugem mestu. | Foto: Ana Kovač Žak Mogel je na drugi tekmi pristal na drugem mestu. Foto: Ana Kovač

S 25. mestom je še drugič točke v enem dnevu osvojil Jelar, medtem ko je Bartol ob vetru v hrbet zasedel 51. mesto s 100.5 metri.  

Slovenija brez dodatne kvote

S tekmama v Klingenthalu se je končala tudi druga perioda celinskega pokala. Dodatne kvote za naslednjo periodo svetovnega pokala so osvojile Norveška, Avstrija in Japonska, Justinu, ki je v skupnem seštevku četrti, je na koncu zmanjkalo 12 točk. Celinski pokal se bo prihodnji teden nadaljeval v Bischofshofnu.

Preberite še:

Rjoju Kobajaši
Sportal Tako besnega Zajca še nismo videli, junak Kobajaši s pokrom do zlatega orla

 

Ne spreglejte