Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
3. 3. 2016,
9.44

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Denis Šteharnik Ana Drev

Četrtek, 3. 3. 2016, 9.44

8 let, 1 mesec

Ana Drev namesto na trening po infuzijo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Čeprav mora pred opisom zdravstvenega stanja slovenskih alpskih smučark glavni trener Denis Šteharnik globoko zajeti sapo, pa pred tekmama v Jasni na Slovaškem ne skriva velikih pričakovanj.

Pred sobotnim veleslalomom in nedeljskim slalomov v Jasni na Slovaškem, ki se po 32 letih vrača v koledar svetovnega pokala, je zdravstveno stanje v slovenski reprezentanci vse prej kot brezhibno. Medtem ko mlada Tina Robnik po februarskem tekmovalnem postu zaradi poškodbe kolena počasi osvaja bolj napadalne smučarske ritme, Ana Bucik pa se tudi po debelih dveh mesecih ne more otresti bolečin v poškodovanem gležnju, je tik pred osmim veleslalomom sezone zelo agresiven virus staknila še rezultatsko prva dama ekipe Ana Drev.

Izkušena veleslalomistka, ki se je na zadnjih dveh preizkušnjah (januarja v Flachauu in Mariboru) zavihtela na drugo mesto ter se posledično prebila med elitno sedmerico v svetovnem pokalu, je po nizu kakovostnih treningov v Kranjski Gori zaradi hude slabosti in celonočnega bruhanja po pregledu krvi prejela dve infuziji. Namesto zadnjega piljenja forme pred sobotnim nastopom, ki pa vendarle, kot vse kaže, ni ogrožen, bo 30-letna Šmarčanka prisiljena k počitku.

Zadnje tekme kot dobra napoved

V slovenskem taboru upajo predvsem, da zdravstvene težave prvi slovenski veleslalomski violini ne bodo pobrale preveč moči. Glavni trener ekipe Denis Šteharnik pa s pomočnikom Robertom Žanom, ki je prav v Jasni pred natanko 31 leti postal mladinski svetovni prvak v veleslalomu, ne skriva optimizma. Prepričan je o tem, da so dosežki z zadnjih tekem (Devova je bila druga v veleslalomu, Maruša Ferk in Ana Bucik pa 12. oziroma 13. v slalomu) ponovljivi.

"Ferkova je tekmovala v hitrih disciplinah in kombinaciji, preostala dekleta so dobro vadila pod Žanovo taktirko. Ne vidim razloga, da smučarke ne bi nadaljevale tam, kjer so ostale. Vedno poudarjam, da morajo biti cilji visoki," razmišlja Šteharnik, ki bo na sobotnem veleslalomu v ogenj poslal Drevovo, Robnikovo, Ferkovo in Katarino Lavtar, na slalomu pa se bo zadnjima dvema pridružila še Bucikova.

Pogled proti St. Moritzu

Ker bosta preizkušnji ob koncu tedna v Jasni zadnji v tehničnih disciplinah pred velikih finalom svetovnega pokala, bosta imeli tudi kvalifikacijski pridih. Vozovnico za finale v St. Moritzu si je že v obeh hitrih disciplinah zagotovila Ilka Štuhec, zanesljiva potnica v Švico pa bo v veleslalomu seveda tudi Drevova. Šteharnik ob tem upa, da se bo ekipa še okrepila.

"V St. Moritz želimo s kar se da veliko ekipo. Realne možnosti za preboj med petindvajseterico ima tudi Bucikova. Verjamem, da bi zadostovala že ponovitev njenega najboljšega rezultata oziroma uvrstitev med 10. in 15 mestom. Še boljši rezultat pa za napredek po lestvici v veleslalomu potrebuje Lavtarjeva. Pomembno je, da poskusi storiti vse, kar bo v njeni moči, za ta veliki met," dodaja glavni trener slovenske ženske reprezentance, ki je zaradi rezultatskega napredka in umika Tine Maze letos precej bolj na očeh javnosti kot v preteklih sezonah.

Ne spreglejte