Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
26. 9. 2016,
13.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Lindsey Vonn Bode Miller svetovni pokal

Ponedeljek, 26. 9. 2016, 13.10

6 let, 6 mesecev

Bode Miller in Lindsey Vonn

Ameriška zvezdnika sporočata, da še nista rekla zadnje besede

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Ameriška smučarska reprezentanca, ki se te dni na novo sezono pripravlja v Portillu v Čilu, je zelo zvezdniško obarvana, saj snežne kilometre z rojaki nabirata tudi Lindsey Vonn in Bode Miller.

Bode Miller se je vrnil na treninge, a zelene luči za tekmovalno vrnitev nima. | Foto: Reuters Bode Miller se je vrnil na treninge, a zelene luči za tekmovalno vrnitev nima. Foto: Reuters Nekdanji olimpijski prvak Bode Miller ne odstopa od namere, da bi se v svetovni pokal na pragu štiridesetega leta vrnil na smučeh ameriškega proizvajalca Bomber. Te dni v Portillu pospešeno testira nove smuči.

Manjkajoči člen v njegovi zgodbi o vrnitvi je spor z donedavnim opremljevalcem Headom, ki se seli v sodno dvorano. Ko sta namreč stranki lani prekinili sodelovanje, je Miller podpisal dogovor, po katerem se v svetovni pokal ne bo vrnil na smučeh konkurenčnega proizvajalca.  

Pri Headu vztrajajo pri dogovoru in Američanu sporočajo, da je še vedno dobrodošel na njihovih smučeh, ta pa želi selitev k Bomberju, kjer se je predstavil tudi kot razvijalec in promotor opreme, izsiliti na sodišču.

Lindsey Vonn bo ena od zvezdnic sezone 2016/17. Nanjo se trenutno pripravlja z moško ekipo. | Foto: Reuters Lindsey Vonn bo ena od zvezdnic sezone 2016/17. Nanjo se trenutno pripravlja z moško ekipo. Foto: Reuters

Lindsey Vonn v moški družbi

Tovrstnih težav pri vračanju v karavano svetovnega pokala nima Lindsey Vonn, ki ostaja zvesta Headu. Potem ko je februarja zaradi nove poškodbe kolena še tretjič v zadnjih štirih letih predčasno končala sezono, se zdaj pripravlja na novo vrnitev. Svojo trenažno "zatočišče" je našla kar pri moški reprezentanci, s katero izkorišča dobre pogoje v Portillu.

Ali se bo v beli cirkus vrnila že na prvi tekmi sezone v Söldnu (22. 10.), še ni znano, zanesljivo pa bo pripravljena za severnoameriško turnejo. V zadnjih mesecih je prek različnih kanalov sporočila nekaj svojih ciljev, med katerimi vsaj v novi sezoni (še) ni velikega kristalnega globusa, temveč zgolj zmage. Dolgoročni cilji so olimpijske igre v Pjongčangu 2018, skok na prvo mesto po številu zmag (s 76 zmagami za Ingemarjem Stenmarkom zaostaja še deset zmag) in pa vsaj ena tekma v moški konkurenci.

 

Back on snow today and went straight into downhill with the MEN. It was no joke, but having SO much FUN!!!

A photo posted by Lindsey Vonn (@lindseyvonn) on

Ne spreglejte