Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
1. 12. 2015,
11.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Andy Murray Novak Đoković OP Avstralije

Torek, 1. 12. 2015, 11.43

8 let

Zdaj sledi napad na Novaka Đokovića

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Najboljši britanski igralec Andy Murray je po zmagi v Davisovem pokalu napovedal napad na Novaka Đokovića, ki je bil v zadnji sezoni skorajda nepremagljiv.

Konec tedna je Velika Britanija prvič po letu 1936 osvojila najprestižnejšo ekipno tekmo – Davisov pokal. V velikem finalu je v Gentu na kolena spravila belgijsko reprezentanco (1:3), glavni junak dvoboja pa je bil Andy Murray, ki je za svojo ekipo priboril vse tri točke.

"Šel bom na igrišče in treniral tako, kot je treba"

Prvi velik cilj Škota v novi sezoni je zagotovo prvi turnir za grand slam – OP Avstralije. Tam je v zadnjem obdobju najbolj blestel Novak Đoković, ki je v zadnjih osmih letih kar petkrat zmagal na tem prestižnem turnirju. Edini, ki jim je poleg njega uspelo osvojiti turnir v zadnjih osmih letih, so Rafael Nadal (2009), Roger Federer (2010) in leta 2014 Stan Wawrinka.

"Najpomembnejše je, da najprej uživam v zadnjem uspehu, vendar to ne pomeni, da tri tedne ne bom nič delal. Šel bom na igrišče in treniral tako, kot je treba. V pripravljalnem obdobju moram dati vse od sebe, da bom v sezoni 2016 nadaljeval uspehe," je uvodoma povedal drugi igralec sveta.

Prvi cilj je jasen

Murray se je na OP Avstralije kar štirikrat prebil do velikega finala, vendar mu je zmeraj malo zmanjkalo na zadnji stopnici. Enkrat je izgubil proti Rogerju Federerju, kar trikrat pa je moral premoč priznati Novaku Đokoviću. Lani se je njun finalni dvoboj končal z izidom 7:6(5), 6:7(4) 6:3, 6:0 v korist srbskega zvezdnika.

"Upam, da mi bo lovorika iz Davisovega pokala dala še dodatno motivacijo. V Avstraliji sem bil že nekajkrat blizu uspeha. Čeprav sem velikokrat igral svoj najboljši tenis, mi ni uspelo zmagati. Tam mi ustrezajo pogoji, teniška igrišča … Jasno je, da je moj naslednji cilj zmaga na OP Avstralije," je odkrito povedal Murray in tako napovedal napad na letos dominantnega Novaka Đokovića.

Turnir v Melbournu se bo začel 18. in trajal vse do 31. januarja.

Ne spreglejte