Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
18. 1. 2017,
16.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Andy Murray tenis OP Avstralije

Sreda, 18. 1. 2017, 16.24

6 let, 6 mesecev

OP Avstralije

Za Andyja Murrayja bi se poškodba lahko končala veliko huje #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Andy Murray | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Na OP Avstralije je britanskim navijačem veliko skrbi povzročil Andy Murray, ki si je v drugem krogu tretjega niza zvil gleženj. Gledalci na osrednjem igrišču so obnemeli, na tribunah pa smo lahko med drugim videli zaskrbljena obraza njegove mame in žene.

Andy Murray je v drugem krogu OP Avstralije igral proti Andreju Rublevu. Ruski predstavnik proti prvemu igralcu ni imel praktično nobenih možnosti, potem ko je Murray po treh nizih gladko zmagal (6:3, 6:0, 6:2). A dvoboj bi se za Škota lahko končal precej bolj tragično.

 Sprva ni kazalo dobro

Na začetku tretjega niza je Murray nerodno padel in se takoj prijel za desni gleženj. Njegove grimase na obrazu niso kazale nič dobrega. Čez nekaj trenutkov se je postavil na noge in odšepal z igrišča. Zelo zaskrbljeni sta bili videti njegova mama Judy in žena Kim, ki je že na uvodnem dvoboju dvignila veliko prahu, ko je od fizioterapevta zahtevala, naj prekrije kamero v loži.

Murray je po končani igri zahteval medicinsko pomoč, a je dejansko ni potreboval. Z zdravnikom sta spregovorila le nekaj besed. Da z gležnjem ni nič hujšega, je Andy potrdil tudi po dvoboju. "Vse je v redu. Malo me boli, ampak ni nič resnega. Zagotovo sem si zvil gleženj, ampak sem se skozi dvoboj vse bolje gibal, kar je pozitivno."

Andy Murray se zaveda, da ga proti Američanu čaka zahteven dvoboj. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andy Murray se zaveda, da ga proti Američanu čaka zahteven dvoboj. Foto: Guliverimage/Getty Images

Lahko Američan preseneti tudi njega?

Andy Murray se je na OP Avstralije že petkrat prebil do finala, a zadnje ovire ni nikoli preskočil. Štirikrat mu je to preprečil Novak Đokovič, enkrat pa Roger Federer. Letos ga v tretjem krogu čaka Sam Querrey. Američan bi lahko bil izredno neugoden nasprotnik, saj je dokazal, da lahko premaguje najboljše igralce sveta. Nazadnje mu je to uspelo lani v Wimbledonu, ko je premagal takrat prvega igralca sveta Novaka Đokovića, leta 2010 pa 29-letnega Murrayja na turnirju v Los Angelesu.

"Sam zelo dobro igra, veliko možnosti ima zaradi svojega forhenda. Igrati bom moral, kot znam," je še povedal Murray.

Ne spreglejte