Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
16. 1. 2017,
11.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

OP Avstralije Andy Murray

Ponedeljek, 16. 1. 2017, 11.18

6 let, 6 mesecev

Ne boste verjeli, prvega igralca sveta je zmotila celo pijača #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Andy Murray se ni prav lahko prebil v drugi krog OP Avstralije. V prvem krogu mu je namreč kar nekaj sivih las povzročil Ukrajinec Ilja Marčenko. Prvi igralec sveta je imel že v uvodnem dvoboju kar nekaj pripomb. Zmotila ga je celo pijača.

Andyju Murrayju ni bila všeč vsebina tekočine, ki je bila v plastenki. Si bo Škot od zdaj naprej pijačo sam nosil na igrišče? Prav tako pa 29-letni teniški igralec ni bil zadovoljen s pogoji na igrišču. "Nisem odigral najbolje. Pogoji so bili drugačni kot na treningu. Bilo je veliko hladneje, žogica je nižje odskočila in težje jo je nadzorovati. Malo se mi je mudilo. Bilo je težko," je po dvoboju povedal Murray, ki je za zmago potreboval skoraj tri ure (2 uri in 50 minut).

Nekaj pa je zmotilo tudi Murrayjevo izbranko, ki je pesti stiskala za svojega moža. Ta je namreč fizioterapevta prosila, da naj prekrije kamero, ki je bila nastavljena v loži. Seveda je 29-letni lepotici takoj ugodil in kamero prekril z brisačo.

 

Drl se je že med dvobojem

Da Murray ni bil zadovoljen s svojo igro, ni skrival. Že med dvobojem se je večkrat v značilnem slogu drl nase in se tako želel prebuditi.

"Nisem se dobro gibal, vsaj tako sem čutil. Verjetno je bilo tako zaradi razmer na igrišču. Žogica je bila hitrejša in prihajala je hitreje kot v preteklih dnevih. Morda se nisem odzval tako, kot sem si želel. Bil sem malo nervozen, ker je bil prvi krog. A to je povsem nekaj normalnega, da imaš na začetku turnirja nekoliko težje noge," je razkril Murray, ki še nima zmage na OP Avstralije.

Andy Murray je za zmago v prvem krogu potreboval skoraj tri ure. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andy Murray je za zmago v prvem krogu potreboval skoraj tri ure. Foto: Guliverimage/Getty Images

Čuti, da je dovolj zrel

Trikratni zmagovalec turnirjev za grand slam je na OP Avstralije že petkrat igral v finalu, a vedno ostal brez tako želene lovorike. Štirikrat ga je premagal Novak Đoković, enkrat pa mu je skalp vzel Roger Federer. Letos je v Avstralijo prišel kot najboljši igralec na svetu, a kot pravi, tega pritiska ne čuti.

"Super je. Potreboval sem kar nekaj časa, da to dojamem, in čim dlje želim ostati na tem položaju. Čutim, da sem dovolj zrel, da se soočam s tem. Ko si malo mlajši, morda čutiš večji pritisk. Odgovornost je takrat nekoliko drugačna, ampak jaz sem starejši, zrelejši, tako da je vse v redu," je še povedal prvi nosilec turnirja v Melbournu. V drugem krogu ga čaka kvalifikant Andrej Rubljev.

Ne spreglejte