Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 11. 2022,
22.20

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

2

Natisni članek

Zaključni turnir Torino Andrej Rubljov Casper Ruud Taylor Fritz Novak Đoković

Sobota, 19. 11. 2022, 22.20

1 leto, 5 mesecev

TORINO, FINALNI TURNIR (7. DAN)

Đoković v finalu proti Ruudu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

2

Novak Đoković | Novak Đoković ima zdaj priložnost za šesti naslov na zaključnih turnirjih, s čimer bi se izenačil z rekorderjem Rogerjem Federerjem. | Foto Reuters

Novak Đoković ima zdaj priložnost za šesti naslov na zaključnih turnirjih, s čimer bi se izenačil z rekorderjem Rogerjem Federerjem.

Foto: Reuters

Srb Novak Đoković je prvi finalist zaključnega turnirja sezone. V polfinalu je premagal Američana Taylorja Fritza s 7:6 in 7:6. V finalu se bo v nedeljo ob 19. uri pomeril z Norvežanom Casperjem Ruudom, ki je bil s 6:2, 6:4 boljši od Andreja Rubljova.

Ljubitelje tenisa je zanimalo predvsem, v kakšnem stanju se bo danes na igrišču v Torinu prikazal Novak Đoković, potem ko je imel v petek precej težav z utrujenostjo. A Srb je bil kot kaže v dovolj dobri formi, da je v prvem polfinalnem obračunu v dveh nizih opravil z  Američanom Taylorjem Fritzem, ki se je na turnir najboljše osmerice uvrstil kot prva rezerva. 

Petintridesetletni Đoković ima zdaj priložnost za šesti naslov na zaključnih turnirjih, s čimer bi se izenačil z rekorderjem Rogerjem Federerjem, hkrati pa si lahko z zmago zagotovi najvišjo finančno nagrado na enem turnirju v zgodovini tenisa.

Ker je na zaključnem turnirju v Torinu še neporažen, vsaka zmaga pa prinaša določeno vsoto denarja, bi lahko v nedeljo postal bogatejši za 4,5 milijona evrov. Nagradni sklad na turnirju je sicer 14,2 milijona evrov.

Za Đokovića bo to sedmi finale v 2022. Zmagal je v Rimu, Wimbledonu, Tel Avivu in Astani. Njegov letošnji izkupiček zmag in porazov je zdaj 41-7, poroča STA.

Deset let mlajši Fritz iz Kalifornije je izgubil še šesti dvoboj z Đokovićem v karieri, vseeno pa bo Italijo zapustil zadovoljen, saj je bil to njegov prvi nastop na zaključnih turnirjih. Hkrati bo sezono, v kateri je osvojil tri turnirje (Tokio, Eastbourne, Indian Wells), prvič v karieri zaključil v prvi deseterici igralcev sveta.

Casper Ruud. | Foto: Reuters Casper Ruud. Foto: Reuters

V večernem dvoboju sta loparje prekrižala še Casper Ruud in Andrej Rubljov. Norvežan ni imel pretežkega dela, prvi niz je dobil s 6:2, drugega pa s 6:4. Norvežan je za zmago potreboval le uro in osem minut.

Po izenačenem začetku je Rubljov povsem popustil s forhendom, kar je letošnji finalist OP Francije in OP ZDA izkoristil ter po 33 minutah z dvema odvzemoma servisa prednosti prvi niz odločil v svojo korist, poroča STA.

V drugem je Moskovčan od začetka deloval povsem izgubljeno, zanesljivi Norvežan pa je to s pridom izkoristil in si priigral prednost dveh odvzemov servisa. Enega je Rubljov še izničil, nato pa je Ruud s svojim začetnim udarcem prepričljivo zaključil dvoboj.

Triindvajsetletnik iz Osla bo tako prvič igral v finalu zaključnega turnirja, na lestvici ATP pa se bo povzpel vsaj na tretje mesto. Če bi v nedeljo slavil, bi bil nova številka dve moškega tenisa za Špancem Carlosom Alcarazom.

Torino, finalni turnir (6. dan)
polfinale

Novak Đoković (Srb, 7) : Taylor Fritz (ZDA, 8) 7:6 (5), 7:6 (6)
Casper Ruud (Nor, 3) : Andrej Rubljov (Rus, 6) 6:2, 6:4

Novak Đoković
Sportal Izčrpani Đoković tretjič zmagal, v polfinale še Rubljov
Ne spreglejte