Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 12. 2023,
18.51

Osveženo pred

3 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

Jasmine Paolini Angelique Kerber teniški globus

Sobota, 30. 12. 2023, 18.51

3 mesece, 4 tedne

UNITED CUP

Nekdanja prva igralka sveta izgubila prvi dvoboj po rojstvu otroka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Angelique Kerber | Angelique Kerber je odigrala prvi dvoboj po rojstvu otroka. | Foto Guliverimage

Angelique Kerber je odigrala prvi dvoboj po rojstvu otroka.

Foto: Guliverimage

Nemška teniška igralka Angelique Kerber je izgubila svoj prvi dvoboj po rojstvu otroka. Nekdanja prva teniška dama na svetu in trikratna zmagovalka turnirjev za grand slam je na mešanem reprezentančnem turnirju v Sydneyju in Perthu morala priznati premoč Italijanki Jasmine Paolini, ki je zmagala s 6:4 in 7:5.

Dominic Thiem
Sportal Ena najbolj strupenih kač zmotila dvoboj, sledil je čudežni preobrat Avstrijca

Za 35-letno Angelique Kerber, v letu 2016 zmagovalko odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu in odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, dve leti pozneje pa še Wimbledona, je bil to prvi dvoboj na veliki sceni po rojstvu hčerke Liane februarja letos. Na moškem dvoboju proti Italiji je Alexander Zverev premagal Lorenza Sonega s 6:7 (5), 6:3 in 6:4, tako da bo o zmagovalcu odločala igra dvojic.

Nizozemska je v okviru skupine F v Sydneyju premagala Norveško z 2:1. Najprej je Arantxa Rus ugnala Malene Helgo s 7:6 (4) in 6:1, nato je Norvežan Casper Ruud po zmagi nad Tallonom Griekspoorjem s 6:3 in 6:4 izenačil na 1:1, odločilno točko pa je ekipi iz dežele tulipanov prinesla naveza Demi Schuurs/Wesley Koolhof po zmagi nad norveško kombinacijo Ruud/Ulrikke Eikeri s 7:6 (5) in 7:5.

Veselje Italijanke Jasmine Paolini in kapetana Renza Furlana po zmagi nad Kerberjevo. | Foto: Guliverimage Veselje Italijanke Jasmine Paolini in kapetana Renza Furlana po zmagi nad Kerberjevo. Foto: Guliverimage

V skupini E v Perthu je Kitajska premagala Češko s 3:0. Prvo točko je azijski izbrani vrsti priskrbela Zheng Qinwen po zmagi nad Marketo Vondroušovo s 6:1, 2:6 in 6:1, drugo pa njen rojak Zhang Zhizhen, ki je bil boljši od Jirija Lehečke s 5:7, 6:3 in 6:4. Kitajca sta bila za tretjo točko boljša še v tekmi dvojic, ki sta jo dobila s 6:1 in 6:2.

V zadnjem današnjem obračunu je Poljska s 3:0 ugnala Brazilijo. V posamičnih dvobojih sta točko osvojila Iga Swiatek in Hubert Hurkacz. Iga Swiatek je s 6:2, 6:2 premagala Beatriz Haddad Maio, Hurkacz pa s 6:7, 6:2 in 6:3 Thiaga Seybotha Wilda. Skupaj sta bila Poljaka v igri dvojic boljša še od Beatriz Haddad Maie in Marcela Mela s 6:4 in 6:3.

Ne spreglejte