Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 3. 2023,
7.25

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Arina Sabalenka Indian Wells teniški globus Iga Swiatek Jelena Ribakina

Sobota, 18. 3. 2023, 7.25

1 leto, 2 meseca

teniški globus, 17. marec

Ribakina v polfinalu Indian Wellsa zaustavila številko 1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Jelena Ribakina | Jelena Ribakina je v polfinalu Indian Wellsa izločila Igo Swiatek. | Foto Guliverimage

Jelena Ribakina je v polfinalu Indian Wellsa izločila Igo Swiatek.

Foto: Guliverimage

Belorusinja Arina Sabalenka in Jelena Ribakina iz Kazahstana bosta igrali v finalu mastersa v Indian Wellsu. Ribakina, deseta nosilka, je v polfinalu presenetila prvo igralko sveta Igo Swiatek iz Poljske s 6:2 in 6:2. Tudi druga nosilka Sabalenka je zmagala gladko, Mario Sakari iz Grčije je izločila s 6:2 in 6:3.

Iga Swiatek je tudi branila lanski naslov, zato je bila Jelena Ribakina, zmagovalka tega turnirja med dvojicami leta 2019, po dvoboju izjemno vesela: "To je izjemen dosežek. Na tem turnirju se počutim, kot da bi štel za grand slam. Želim si, da bi osvojila tudi posamični naslov. Nisem pričakovala, da bom igrala tako dobro danes in upam na podobno predstavo jutri."

Poljakinja ne bo ubranila lanskega naslova. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Poljakinja ne bo ubranila lanskega naslova. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V Moskvi rojena Ribakina, lani je zmagala na velikem slamu v Wimbledonu, je Swiatek premagala že v četrtem krogu letošnjega odprtega prvenstva Avstralije na poti do finala. V Melbournu jo je v boju za naslov premagala prav Sabalenka za njeno prvo slavje na turnirjih velike četverice.

Arina Sabalenka je izločila Mario Sakari. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Arina Sabalenka je izločila Mario Sakari. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Sabalenka je v polfinalu nanizala 21 neubranljivih udarcev, Sakkarijeva jih je imela devet, in kljub številnim napakam prišla do finala.

"V preteklosti bi izgubila dvoboj, če bi naredila toliko neumnih napak. A sem se prepričala, da je čisto OK, če se kdaj zmotim, saj nisem robot. Sprijaznila sem se z napakami in nadaljevala z bojem, nisem se predala," je dejala Belorusinja, ki je letos že osvojila turnir za grand slam v Avstraliji.

WTA, Indian Wells:

Polfinale:
Arina Sabalenka (Blr/2) - Maria Sakari (Grč/7) 6:2, 6:3;
Jelena Ribakina (Kaz/10) - Iga Swiatek (Pol/1) 6:2, 6:2.

Ne spreglejte