Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
7. 7. 2017,
9.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

Natisni članek

John McEnroe Wimbledon Novak Đoković

Petek, 7. 7. 2017, 9.52

6 let, 6 mesecev

Teniška legenda žalila Novaka Đokovića

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Nekdanji vrhunski teniški igralec John McEnroe je znan po ostrem jeziku. Tokrat je nekaj strupenih puščic usmeril proti Novaku Đokoviću, potem ko ga je primerjal z golfistom Tigerjem Woodsom.

Primerjava z nekdanjim vrhunskim golfistom še ne bi bila težava, če ne bi Woodsa pred kratkim ustavili policisti, potem ko je bil pod vplivom substanc ter komaj hodil in govoril. McEnroe je za eno izmed televizij  spremljal dvoboj srbskega zvezdnika in ob tem dodal neprimeren komentar.

McEnroe je namignil, da je kriva žena

"Woods nikoli več ni našel prave forme, potem ko je leta 2009 varal takratno ženo. Oseba, ki mi takoj pade na pamet, ko pomislim na Novaka, je ta golfist. Imel je težave s svojo ženo. Deluje, da je nekje drugje in nikoli več niti približno ni tako igral kot v preteklosti," je povedal danes 58-letni Američan, ki je trikrat slavil v Wimbledonu.

John McEnroe | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Đoković se ne želi obremenjevati s temi besedami

Po drugem krogu, ko je Novak Đoković brez večjih težav premagal Adama Pavlešeka (6:2, 6:2, 6:1), se Beograjčan ni kaj dosti obremenjeval z besedami Američana. "Slišal sem za njegove komentarje, vendar jih ne jemljem osebno. Njegova pravica je, da lahko reče, kar želi. Ne samo on, ampak vsi. Posebno on, glede na to, kaj je storil za tenis. S tem se ne obremenjujem in verjamem, da to ni bilo rečeno zlonamerno. John je znan po takšnih izjavah, ki pogostokrat politično niso korektne, ampak takšen je. Vedno sva se dobro razumela, lepo je govoril o meni in tudi trenirala sva skupaj na OP ZDA pred nekaj leti," je povedal 12-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Novak Đoković | Foto: Reuters Foto: Reuters Po svoje razume tudi Bernarda Tomića

S svojimi izjavami je v zadnjih dneh veliko prahu dvigoval tudi Avstralec Bernard Tomić, Ta je izjavil, da se je dolgočasil na wimbledonskem igrišču in da nima nobene motivacije. "Razumljivo je, da se je Head zaradi komentarjev umaknil od njega. On je vzor mnogim na svetu, sploh v Avstraliji. Razumem tudi njega, ki  gre očitno skozi težko obdobje," je še povedal Novak.

Nekdanji prvi igralec sveta ima v petek prosto, v soboto pa se bo v tretjem krogu turnirja pomeril z Ernestom Gulbisom, ki je pred tem premagal Argentinca Juan Martina del Potra.

Ne spreglejte