Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
6. 7. 2017,
20.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

Bernard Tomic Wimbledon

Četrtek, 6. 7. 2017, 20.00

6 let, 6 mesecev

Jezikavi Avstralec: Kaj pa če bi vprašali Federerja, ali bo vrnil 500 milijonov

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70
Bernard Tomić | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Bernard Tomić, avstralski teniški igralec, je znova "blestel" s svojimi izjavami. Tomić je po porazu v prvem krogu dejal, da se je na igrišču dolgočasil, medtem ko nekateri igralci sanjajo o tem, da bi zaigrali na glavnem turnirju v Wimbledonu.

Bernard Tomić je moral v torek priznati poraz Miši Zverevu, a kot kaže, na igrišču ni dal vse od sebe, čeprav je potrdil, da nima težav s poškodbami. "Trenutno nimam fizičnih težav, mislim, da je težava v psihološki pripravi. Poskušal sem ga ustaviti, vendar nisem našel pravega ritma. Ne vem, zakaj, ampak če sem iskren, mi je bilo na igrišču malo dolgočasno. Želel sem samo končati dvoboj in to je to," je uvodoma povedal Tomić, ki se je že leta 2011 na sveti travi prebil do četrtfinala.

"Kakšen denar?"

Pozneje so ga vprašali, ali je morda razmišljal o tem, da bi vrnil denar. Igralci v Wimbledonu za igranje v prvem krogu namreč dobijo 35 tisoč funtov, kar je skoraj 40 tisoč evrov. Tomić o tem ni hotel niti slišati. "Kakšen denar? Kaj pa če bi vprašali Federerja, ali bo vrnil 500 milijonov. Vsi delamo za denar. Pri 34 letih bom morda lahko dal denar v dobrodelne namene. Nimam težav, če to naredita Roger in Novak, bom tudi jaz."

"Sploh nisem imel motiva za igranje." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Sploh nisem imel motiva za igranje." Foto: Guliverimage/Getty Images

Na igrišče je prišel, ker je moral

Problematični Avstralec, ki je ljubitelj divjih zabav in je imel v preteklosti težave s policisti, je dejal, da se pri svojih 24 letih počuti starega, saj je že več let na turneji. Trenutno nima prave motivacije za osvojitev turnirja za grand slam. Kot pravi, zdaj uživa v potovanjih.

"Niti zmaga na turnirju me ne zadovolji. Velikokrat sem igral v finalu in dosegal uspehe, ampak zdaj nimam motivacije. Wimbledon je največji turnir na svetu in turnir, na katerem sem dosegal dobre rezultate, ampak to je to. Trenutno nimam želje. Na igrišče sem prišel samo zato, ker sem moral. Sploh nisem imel motiva za igranje. Vseeno mi je, ali se na OP ZDA prebijem do četrtega kroga ali izpadem takoj. Tenis bom igral še prihodnjih deset let in vem, da mi po karieri ne bo treba nič delati," je brez dlake na jeziku še povedal Tomić.

Ne spreglejte