Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
7. 3. 2017,
14.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

1

Natisni članek

tenis Nick Kyrgios Bernard Tomic Roger Federer

Torek, 7. 3. 2017, 14.59

6 let, 6 mesecev

Roger Federer je obupal

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

1

Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V zadnjem času se je veliko pisalo o nešportnem obnašanju Nicka Kyrgiosa in Bernarda Tomića. Nad njima je obupal tudi Roger Federer, eden najboljših teniških igralcev vseh časov.

O avstralskih mladih teniških igralcih Nicku Kyrgiosu in Bernardu Tomiću se je že pred leti veliko pisalo. Bila sta igralca nove generacije in veliko jih je menilo, da bosta v prihodnosti krojila svetovni teniški vrh. Z velikimi uspehi pa so prišle tudi težave. Oba sta se na teniških igriščih nemalokrat nešportno obnašala do nasprotnikov in gledalcev.

Za zadnji izpad je pred kratkim poskrbel Bernard Tomić, ko je zaradi prevelike vročine predal dvoboj. Seveda bi bilo to dejanje lahko upravičeno, a med tistim dvobojem je bila temperatura na igrišču le 27 stopinj Celzija. Vse skupaj je postalo še bolj bizarno, ko je nekaj ur pozneje Tomić znova stopil na igrišče in igral igro dvojic. Takrat se je nanj usul plaz kritik.

Bosta Bernard Tomić in Nick Kyrgios sploh kdaj poslušala nasvete preostalih? | Foto: Guliverimage/Getty Images Bosta Bernard Tomić in Nick Kyrgios sploh kdaj poslušala nasvete preostalih? Foto: Guliverimage/Getty Images Federer: Prepričan sem, da imajo že vsi dovolj tega

Nad vsem skupaj je že obupal tudi Roger Federer, 18-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki na igrišču velja za pravega gospoda. V mladostniških letih je tudi Švicar v besu zlomil prenekateri lopar, a se nato umiril. Baselčan meni, da imata sicer talentirana igralca okoli sebe dovolj ljudi, ki jima lahko svetujejo, kaj je prav in kaj ne.

"Nočem jima več dajati nasvetov. Mislim, da jima že veliko ljudi govori, kaj bi morala delati. Prepričan sem, da imajo že vsi dovolj tega. Mislim, da imamo na ATP-turneji dovolj mladih igralcev in da jih dobro promovirajo. Tudi jaz sem imel na začetku težave, mladi igralci se morajo naučiti, na katerem turnirju in koliko turnirjev želijo igrati. Veliko igralcev sem že komentiral in morda jih bom tudi v prihodnosti, vendar mislim, da je za zdaj dovolj," je povedal zmagovalec letošnjega OP Avstralije.

Ne spreglejte