Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
2. 3. 2017,
12.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

1

Natisni članek

Bernard Tomic tenis

Četrtek, 2. 3. 2017, 12.18

6 let, 6 mesecev

Dovolj ga imajo: Avstralec si je privoščil še eno blamažo #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

1

Bernard Tomić | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Bernard Tomić, avstralski teniški igralec, je znova dvignil veliko prahu, potem ko je na turnirju v Acapulcu predal dvoboj. Kriva je bila vročina. Verjeli ali ne, temperatura na igrišču je bila takrat 27 stopinj Celzija.

Bernard Tomić vsekakor velja za velik teniški talent, a ko govorimo o pristopu k igri in spoštovanju nasprotnikov, velja ravno nasprotno. Tomić je v preteklosti že večkrat predajal dvoboje, tokrat pa je to storil na turnirju v Acapulcu, kjer igrata tudi Novak Đoković in Rafel Nadal.

Dve uri pozneje je že igral igro dvojic

V prvem krogu je Avstralec igral proti Američanu Donaldu Youngu. Tomić je po izgubljenem nizu dvoboj predal, saj je menil, da je bilo prevroče. "Vročina je bila neznosna," so ga citirali mediji. Na igrišču je bilo takrat 27 stopinj Celzija in za igralca, ki prihaja iz vroče Avstralije, kjer se temperatura dvigne tudi čez 40 stopinj Celzija, je bila to precej nenavadna odločitev. Stvar je postala še bolj bizarna, ko je Tomić dve uri pozneje že igral v igri dvojic.

Na družbenih omrežjih se je nanj usul plaz kritik

Po tem škandaloznem dejanju se je prek spleta nanj usul plaz kritik. Na eni izmed avstralskih spletnih strani se celo sprašujejo, ali bo 24-letni Avstralec končal športno kariero. Na igrišču je namreč videti povsem brez želje in motivacije za igranje tenisa. V letošnji sezoni mu ne gre vse po načrtih. To je bil že tretji zaporedni dvoboj, na katerem je izgubil v prvem krogu. Avstralski trener Roger Rasheed celo meni, da bi se moral Bernard za nekaj časa umakniti s teniških igrišč.

Roger Federer mu je lahko za vzor. | Foto: Guliverimage/Getty Images Roger Federer mu je lahko za vzor. Foto: Guliverimage/Getty Images

Primerjava s Federerjem

Na dan je prišla tudi zanimiva primerjava z Rogerjem Federerjem, enim najboljših igralcev vseh časov. Švicar je odigral 1.333 dvobojev in niti enkrat se ni predal med dvobojem, medtem ko je Tomić odigral 305 dvobojev in jih kar 12 predal.

 

Ne spreglejte