Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
7. 9. 2017,
10.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Roger Federer Juan Martin del Potro OP ZDA ATP

Četrtek, 7. 9. 2017, 10.10

6 let, 6 mesecev

Razočarani Federer: Bolje je, da sem izpadel

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Roger Federer je po porazu proti Juanu Martinu del Potru priznal, da si je zaslužil izpad z OP ZDA. Sam meni, da bo imel del Potro v polfinalu proti Nadalu veliko več možnosti, kot bi jih imel sam.

Zadnjih deset dni je bilo za Rogerja Federerja nekoliko nenavadnih, saj je prva dva dvoboja dobil šele po petih nizih. V tretjem krogu in osmini finala je prikazal veliko boljši tenis. Po treh nizih je premagal Feliciana Lopeza in Philippa Kohlschreiberja, v četrtini finala pa je moral lopar položiti pred visokoraslega Argentinca.

Juan Martin del Potro je Federerja "razbijal" z močnim forhendom. | Foto: Guliverimage/Getty Images Juan Martin del Potro je Federerja "razbijal" z močnim forhendom. Foto: Guliverimage/Getty Images "Oba imata ubijalski forhend"

Švicar je imel tako pred turnirjem kot tudi med turnirjem težave s hrbtom. Kot pravi, si bo vzel počitek, da bo čim bolje pripravljen za zadnji del sezone. Čeprav misli, da je v svoji karieri igral že tudi veliko slabše, meni, da je prav, da je končal nastope na letošnjem zadnjem turnirju za grand slam. "Najprej se moram spočiti, nato pa me že čaka trening. V zadnjrm delu sezone se želim vrniti čim boljši," je uvodoma povedal trenutno tretji igralec sveta.

"Mislim, da sem dobro igral na turnirju, vendar se zavedam, da bi bil lahko boljši. Dvoboj med Rafo in del Potrom bo nekaj izjemnega. Oba imata ubijalski forhend. Vem, da lahko igram bolje, lahko pa tudi slabše," je po dvoboju razlagal Federer, ki želi ta dvoboj čim prej pozabiti.

"Mislim, da v polfinalu ni prostora zame. Če sem iskren, ima on več možnosti, da premaga Nadala." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Mislim, da v polfinalu ni prostora zame. Če sem iskren, ima on več možnosti, da premaga Nadala." Foto: Guliverimage/Getty Images

V polfinalu ni prostora zame

Kljub vsem njegovim lovorikam in izkušnjam ga takšni porazi še vedno bolijo, a ob tem se zaveda, da je bil njegov nasprotnik na igrišču boljši. "Seveda je škoda, da sem izgubil, a Juan Martin si je bolj zaslužil zmago. Mislim, da v polfinalu ni prostora zame. Če sem iskren, ima on več možnosti, da premaga Nadala. Moja trenutna igra ni dovolj, da bi zmagal na tem turnirju. Bolje je, da sem izpadel in da je dobil možnost nekdo, ki je boljši od mene," je še povedal 35- letni Baselčan.

Ena izmed zanimivejših točk dvoboja:

Letos že do petih lovorik

Letošnja Rogerjeva sezona je izjemna. Zmagal je na petih turnirjih, dvakrat na turnirju za grand slam, in sicer na OP Avstralije in v Wimbledonu. Poleg tega je v svojo vitrino postavil dve lovoriki turnirja serije masters (Miami, Indian Wells), zmagal pa je tudi na turnirju na travi v Halleju.

Ne spreglejte