Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 9. 2017,
6.28

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

OP ZDA ATP Roger Federer Rafael Nadal

Četrtek, 7. 9. 2017, 6.28

6 let, 7 mesecev

OP ZDA, ATP (10. dan)

Roger Federer odhaja domov, Nadal odpihnil mladega Rusa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Rafael Nadal | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na OP ZDA, teniškem turnirju za grand slam, smo dobili še zadnja dva polfinalista. To sta Španec Rafael Nadal, ki je mladega Rusa Andreja Rubleva odpihnil s 6:1, 6:2, 6:2, ter Juan Martin del Potro. Ta je nekoliko presenetljivo po štirih nizih (7:5, 3:6, 7:6(8) 6:4.) premagal velikega Rogerja Federerja.

Če v torek med moškimi četrtfinalnimi dvoboji nismo videli največjih imen svetovnega tenisa, je tudi v sredo vlogo favorita upravičil izkušeni Rafael Nadal. Ta je oddal le pet iger in dal lepo teniško lekcijo mlademu 19-letnemu Andreju Rublevu. Dvoboj se je končal po pičli eni uri in šestintridesetih minutah.

"Bil je dober dvoboj. Andrej je igral svoj prvi četrtfinale in delal je veliko več napak kot sicer. To je zelo pomembna zmaga zame, sploh ko sem zadnja dvoboja zmagal po treh nizih. Izredno vesel sem, da sem znova v polfinalu v New Yorku. Presrečen sem, da imam znova to priložnost," je po dvoboju povedal Španec, ki na OP ZDA lovi tretjo zmago. Nazadnje je slavil leta 2013.

Juan Martin del Potro | Foto: Reuters Foto: Reuters

Federer zapravil štiri žogice za niz

V drugem četrtfinalu sta se udarila Roger Federer in Juan Martin del Potro. Igralca sta se do zdaj pomerila že 21-krat, veliko boljšo statistiko pa je imel Švicar, ki je do zdaj zbral 16 zmag. Tokrat je bil nekoliko presenetljivo boljši "Delpo", ki je dvoboj dobil z izidom 7:5, 3:6, 7:6(8) 6:4. Na osrednjem igrišču je vladalo pravo nogometno vzdušje. Zato so zaslužni navijači Argentinca.

Del Potro je bil videti veliko bolj zdrav kot pred dvema dnevoma, ko je v osmini finala igral proti Dominicu Thiemu, potem ko je zaradi vročine skoraj obležal v postelji. Zelo dobro je deloval njegov začetni servis in forehand. Federer je bil ob njegovih močnih udarcih videti precej nemočen.

V dvoboju je bil ključen tretji niz, ki se je končal po podaljšani igri. Del Potro je rešil kar štiri žogice za niz. Podaljšano igro je dobil z izidom 10:8 in povedel z 2:1 v nizih. V četrtem nizu je mu je v peti igri uspel "break", 30-letni teniški igralec pa je uspel to prednost obdržati in na koncu zasluženo slavil. "Igral sem svoj najboljši tenis na tem turnirju," je takoj po dvoboju povedal Argentinec, ki je na OP ZDA slavil  že leta 2009. Takrat je v finalu premagal prav Federerja.

OP ZDA, WTA (10. dan)

Ne spreglejte