Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 9. 2015,
8.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Polona Hercog Eugenie Bouchard

Torek, 1. 9. 2015, 8.02

8 let

Polona Hercog nasprotnicam skuša zbijati ritem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska teniška igralka Polona Hercog se je v ponedeljek zlahka uvrstila v drugi krog OP ZDA z zmago nad Kazahstanko Zarino Dijas v dveh nizih s 6:2 in 7:5.

Štiriindvajsetletna Hercogova je 35. igralki z lestvice WTA Dijasovi brez izgubljene točke odvzela servis in takoj nato osvojila še svojega, kar je bilo dovolj za zanesljivo zmago v prvem nizu. "S servisom sem najbolj zadovoljna. Rešil me je iz številnih težkih položajev," je po zmagi dejala 64. igralka z lestvice WTA.

"Mislim, da na večini tekem začenjam dobro"

Drugi niz se je začel podobno kot prvi z vodstvom 2:0 za Hercogovo v igrah, vendar pa se je dve leti mlajša Kazahstanka vrnila in dvakrat povedla s 4:3 in 5:4, kar pa ni bilo dovolj, saj je Mariborčanka nato dobila preostale tri igre in se tako kot leta 2011 ter lani spet uvrstila v drugi krog OP ZDA. "Mislim, da na večini tekem začenjam dobro, potem pa mogoče malo popustim. Prvi niz sem dobro končala, v drugem sem imela veliko priložnosti, da bi mogoče naredila dvojni break in bi bilo mogoče lažje na koncu servirati in dobiti tekmo s šest proti dva ali šest proti tri, namesto da sem se potem z njo na koncu borila," je povedala Hercogova.

"Zdi se mi, da se hitro prilagodim vsaki igralki in ji skušam čim bolj zbiti ritem. Servis mi je veliko pomagal, tako da sem še kar zlahka dobivala svoje igre, kar mi je dalo malo več samozavesti in sem lahko malce več tvegala na njen servis," je povedala Mariborčanka.

Proti Bouchardovi ni brez možnosti

V drugem krogu, ki bo predvidoma v sredo, jo čaka Kanadčanka Eugenie Bouchard, ki je v prvem krogu odpravila Američanko Alison Riskes s 6:4 in 6:3. Mlada Kanadčanka se je lani v New Yorku prebila do četrtega kroga, bila je tudi finalistka Wimbledona, na OP Avstralije in v Parizu pa je prišla do polfinala. V letošnji sezoni pa je le bleda senca sebe, tako da Polona ni povsem brez možnosti. "Bouchardova letos nima dobre sezone, lani pa je igrala dobro," je menila Mariborčanka, vendar dodala, da bo morala najprej analizirati svoj dvoboj s Kazahstanko, ker se ji zdi, da ni izkoristila nekaj priložnosti za še hitrejšo zmago.

Hercogova pa pravi, da z novim trenerjem Željkom Krajanom dobro delata in da se dobro počuti na turnirjih. Spremenila je pristop do igre na vsako točko. "Včasih sem dobila točko, potem drugo tako na pol, zdaj pa skušam vse skupaj vzeti povsem profesionalno," je dodala.

Ne spreglejte