Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 10. 2021,
18.33

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,39

Natisni članek

Indian Wells Marija Šarapova Leylah Fernandez

Sreda, 6. 10. 2021, 18.33

2 leti, 7 mesecev

Skrivnostni nasveti

Ostaja skrivnostna: le kaj ji je razkrila Marija Šarapova?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,39
Leylah Fernandez | "Je odlična oseba, velik navdih ter nekdo, po komer se lahko zgledujem." | Foto Guliverimage

"Je odlična oseba, velik navdih ter nekdo, po komer se lahko zgledujem."

Foto: Guliverimage

"Dala mi je nekaj zelo dobrih nasvetov, o katerih ne želim govoriti, ker so zame zelo osebni," je povedala Leylah Fernandez, ena najbolj perspektivnih teniških igralk in finalistka zadnjega OP ZDA.

Leylah Fernandez, finalistka teniškega OP ZDA, je ostala v senci izjemnega uspeha Emme Raducanu, a je brez dvoma zelo kakovostna igralka, ki bi lahko v prihodnje krojila vrh svetovnega ženskega tenisa. Bila je ena od povabljenih na prireditev Met Gala, kjer se zberejo največji zvezdniki.

Marija Šarapova je osvojila pet turnirjev za grand slam, od tega je dvakrat zmagala na OP Francije (2012, 2014). | Foto: Gulliver/Getty Images Marija Šarapova je osvojila pet turnirjev za grand slam, od tega je dvakrat zmagala na OP Francije (2012, 2014). Foto: Gulliver/Getty Images Ne želi govoriti o nasvetih, ki so zanjo osebni

Šele 19-letna teniška igralka je povsem nepričakovano dobila nekaj zelo koristnih nasvetov od Marije Šarapove, nekdaj prve igralke sveta in petkratne zmagovalke turnirjev za grand slam, ki se je od profesionalnega tenisa poslovila leta 2020.

Kanadčanka je na novinarski konferenci pred turnirjem v Indian Wellsu razkrila, skrivnostnih nasvetov ne želi deliti z javnostjo. "Dala mi je nekaj zelo dobrih nasvetov, o katerih pa ne želim govoriti, saj so zame zelo osebni. Gre za izjemno osebo. Povedala mi je, na kakšen način se je vrnila. Je odlična oseba, velik navdih ter nekdo, po komer se lahko zgledujem," je povedala trenutno 28. igralka sveta, ki je na OP ZDA premagala tri igralke iz prve deseterice, pred tem pa je že zmagala na turnirju v Mehiki.

"Zelo vesela sem, da imam okrog sebe ekipo, ki mi omogoča, da sem lahko osredotočena in nisem preveč obremenjena s stvarmi, ki se trenutno dogajajo." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Zelo vesela sem, da imam okrog sebe ekipo, ki mi omogoča, da sem lahko osredotočena in nisem preveč obremenjena s stvarmi, ki se trenutno dogajajo." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Ostala bom ista Leylah"

Fernandezova v Kanadi velja za veliko zvezdnico, in je tista, poskrbela je, da je tenis v njeni državi postal še bolj popularen. Pred leti je za teniški bum poskrbela Eugenie Bouchard. "Zelo vesela sem, da imam okrog sebe ekipo, ki mi omogoča, da sem lahko osredotočena in nisem preveč obremenjena s stvarmi, ki se trenutno dogajajo," je povedala Fernandezova o svoji prepoznavnosti. "Če sem iskrena, komaj čakam, da se spet vrnem na teniško igrišče."

Kanadčanka je v prvem krogu Indian Wellsa prosta, v drugem krogu bi njeni nasprotnici lahko bili izkušena Francozinja Alize Cornet ali romunska kvalifikantka Elena Ruse. Fernandezova pravi, da bo imela na tem turnirju povsem enak pristop kot na preostalih. "Ostala bom ista Leylah in uživala na igrišču."

Emma Raducanu spada v ožji krog favoritinj. | Foto: Reuters Emma Raducanu spada v ožji krog favoritinj. Foto: Reuters

Na turnirju tudi Raducanujeva in dve slovenski predstavnici

Na turnirju v Indian Wellsu bo igrala tudi Emma Raducanu, zmagovalka letošnjega OP ZDA, ki pravi, da tudi po veliki zmagi ostaja enaka. Na turnirju bomo lahko spremljali tudi dve slovenski teniški igralki – Polono Hercog in Tamaro Zidanšek, ki bo prosta v prvem krogu.

Ne spreglejte