Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 1. 2024,
13.34

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

tenis Iga Swiatek Linda Noskova OP Avstralije

Ponedeljek, 22. 1. 2024, 13.34

3 mesece

OP Avstralije, WTA, (9. dan)

Niz senzacij v Avstraliji se nadaljuje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Dajana Jastremska | Ukrajinska teniška igralka Dajana Jastremska je presenetila z uvrstitvijo v četrtfinale Odprtega prvenstva Avstralije. | Foto Guliverimage

Ukrajinska teniška igralka Dajana Jastremska je presenetila z uvrstitvijo v četrtfinale Odprtega prvenstva Avstralije.

Foto: Guliverimage

Ukrajinska kvalifikantka Dajana Jastremska se je presenetljivo uvrstila v četrtfinale Odprtega prvenstva Avstralije, kjer se bo pomerila s Čehinjo Lindo Noskovo, ki je napredovala po predaji Ukrajinke Eline Svitoline. Napredovali sta tudi Rusinja Ana Kalinska, ki je izločila 26. nosilko Jasmine Paolini in bo prvič igrala v četrtfinalu grand slama, in 12. nosilka Zheng Qinwen, ki je bila boljša od Oceane Dodin.

Carlos Alcaraz
Sportal Alcaraz ekspresno prek Srba, Zverev se je rešil po štirih urah

Triindvajsetletna Dajana Jastremska, ki je februarja 2022 na pobudo staršev s sestro zapustila Ukrajino, je premagala Belorusinjo Viktorijo Azarenka s 7:6 (6) in 6:4. V boju za polfinale se bo zdaj pomerila z Lindo Noskovo, ki je napredovala po predaji Ukrajinke Eline Svitoline.

"Zdi se mi, kot da bi mi srce skočilo iz telesa," je po tekmi v areni Rod Laver popolnoma pretresena povedala Jastremska. Zdelo se je, kot da je igro izgubila 20-krat. "Neverjetno. Mislim, da sem zmagala samo zato, ker sem odlična borka."

V prvem nizu je morala Jastremska v podaljšani igri ubraniti dve točki. V drugem nizu je Azarenka, ki je dvakrat osvojila grand slam v Melbournu (2012, 2013), hitro povedla s 3:0. Toda Jastremska se je zoperstavila in po 2:07 ure igre izkoristila prvo zaključno žogo.

Linda Noskova je napredovala po predaji Eline Svitoline. | Foto: Guliverimage Linda Noskova je napredovala po predaji Eline Svitoline. Foto: Guliverimage Je druga Ukrajinka, ki se je v Melbournu uvrstila v četrtfinale. Pred njo je to uspelo tudi Marti Kostjuk, ki se bo za preboj v polfinale pomerila z Američanko Cori Gauff.

Medtem pa je prvi grand slam sezone v solzah končala Ukrajina Elina Svitolina, 19. nosilka, ki je proti Noskovi, 50. igralki na svetovni lestvici, predala dvoboj zaradi poškodbe. Češka najstnica je v tretjem krogu izločila številko 1 na svetu, Poljakinjo Igo Swiatek, zdaj pa se bo proti Jastremski pomerila za uvrstitev v polfinale.

Četrtfinalistki sta tudi Rusinja Ana Kalinska z zmago nad Italijanko Jasmine Paolini s 6:4, 6:2 ter 12. nosilka Kitajka Zheng Qinwen, ki je Francozinjo Oceane Dodin premagala s 6:0 in 6:3.

Rusinja bo v četrtfinalu grand slama igrala prvič, za Kitajko pa bo to drugi četrtfinale. Prvič je med najboljšo osmerico grand slama igrala lani na OP ZDA, ko je priznala premoč poznejši finalistki Arini Sabalenki.

OP Avstralije, 4. krog (WTA):

Dajana Jastremska (Ukr) : Viktorija Azarenka (Blr/18) 7:6 (6), 6:4.
Linda Noskova (Češ) : Elina Svitolina (Ukr, 19) 3:0, predaja
Ana Kalinskaja (Rus) : Jasmine Paolini (Ita/26) 6:4, 6:2;
Zheng Qinwen (Kit/12) : Oceane Dodin (Fra) 6:0, 6:3.

Preberite še:

Arina Sabalenka
Sportal Arina Sabalenka svoje nasprotnice še naprej melje
Novak Đoković
Sportal Novak Đoković je Francoza "razbil"
Ne spreglejte