Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 9. 2016,
7.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

tenis Novak Đoković OP ZDA

Sobota, 10. 9. 2016, 7.10

6 let, 6 mesecev

OP ZDA (ATP), 12. dan

V finalu OP ZDA stara znanca: Novak Đoković in Stan Wawrinka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Novak Đoković

Znana sta finalista OP ZDA, zadnjega letošnjega turnirja za grand slam. Tam se bosta udarila prvi igralec sveta Novak Đoković in Švicar Stan Wawrinka.

V prvem polfinalu sta se med seboj pomerila Novak Đoković in Francoz Gael Monfils. Srbski zvezdnik je upravičil vlogo favorita in Monfilsa premagal po štirih nizih (6:3, 6:2, 3:6, 6:2), dvoboj pa je trajal le nekaj več kot dve uri in pol. Šlo je za precej čuden dvoboj, saj sta oba igralca delala veliko nerazumljivih napak, na koncu je vendarle zasluženo zmagal Đoković, ki je tako dobil še 13. dvoboj proti Francozu. S tem pa se je prebil že do svojega sedmega finala v New Yorku in 21. na turnirjih za grand slam. 

* Japonec šokiral drugega nosilca Murrayja, Wawrinka izločil visokega Argentinca
* Andy Murray povsem izgubil živce zaradi hrvaške sodnice, izgubil je naslednjih sedem iger
 

Lahko Stan Wawrinka v finalu znova preseneti Novaka Đokovića? Lani na OP Francije mu je to uspelo. | Foto: Lahko Stan Wawrinka v finalu znova preseneti Novaka Đokovića? Lani na OP Francije mu je to uspelo.

Wawrinka dominiral s svojim najmočnejšim orožjem

V drugem dvoboju se bosta udarila še Stan Wawrinka in Kei Nišikori, ki je v četrtfinalu z odlično igro izločil Andyja Murrayja, enega glavnih favoritov za letošnjo zmago. Dvoboj je dobil Stan Wawrinka, ki je prav tako zmagal po štirih nizih (4:6, 7:5, 6:4, 6:2). Sprva je kazalo, da bo na osrednjem igrišču kraljeval Japonec, saj dobil prvi niz, v drugem pa je že vodil z "breakom" prednosti 2:0. Nišikori je v nadaljevanju drugega niza nekoliko padla koncentracijia, Švicar pa je začel igrati vse bolj. Zelo dobro mu je služil servis, prav tako pa je dominiral s svojim enoročnim backhandom. Wawrinka, ki ima v svoji vitrini dve zmagi za grand slam,  je dobil naslednje tri nize in se veselil svojega prvega finala na OP ZDA.

V nedeljo bom lahko gledali ponovitev lanskega finala na OP Francije, ko je presenetljivo slavil Wawrinka. To bo zanju že 24. medsebojni dvoboj. Lahko tretji igralec sveta še enkrat presneti Đokovića? Moški finale bo ob 22.00 po srednjeevropskem času.

Ne spreglejte