Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
8. 9. 2016,
10.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

Kei Nišikori Andy Murray tenis OP ZDA

Četrtek, 8. 9. 2016, 10.35

6 let, 6 mesecev

Jeza škotskega velikana

Andy Murray povsem izgubil živce zaradi hrvaške sodnice, izgubil je naslednjih sedem iger

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40
Andy Murray

Andy Murray, eden glavnih favoritov za zmago na OP ZDA, je moral v četrtfinalu po petih nizih priznati premoč Japoncu Keiju Nišikoriju (1:6, 6:4, 4:6, 6:1, 7:5). Murrayja je v četrtem nizu med igro zvok iz zvočnega sistema zmedel do te mere, da je njegova igra po tistem povsem razpadla.

Andy Murray pri 29 letih velja za enega bolj izkušenih igralcev v teniški karavani. A kot kaže, tudi takšne igralce vržejo iz tira že majhne stvari.

Škot je proti Keiju Nišikoriju vodil dve proti ena v nizih in imel v tretji igri četrtega niza žogico za "break". Videti je bilo, da je imel drugi nosilec turnirja v pomembni točki igro pod nadzorom, nato pa je iz zvočnega sistema glasno zadonelo. Zvok je spominjal na gong.

Hrvaška sodnica Marija Čičak je prekinila točko in odločila, da se ponovi. Murray je dvignil roke v zrak, saj se nikakor ni strinjal z njeno odločitvijo. Pri ponovitvi točke je na drugi servis Nišikorija poslal žogo v mrežo ter tako zapravil prednost.

Takoj po tistem je pristopil k sodnici ter ji dejal, da se je nekaj podobnega zgodilo v prvem nizu, a takrat ni prekinila točke. Drugi igralec sveta niti ni počakal na odgovor sodnice, ampak ji je le pokazal hrbet.

 
Dialog med sodnico in Murrayjem se je nadaljeval še po končani igri. Hrvaška sodnica mu je skušala dopovedati, da zvok pred tem ni bil tako glasen. "Menjaš pravila skozi dvoboj, isto se je slišalo tudi pri točki za niz, pa nisi reagirala," ji je zabrusil Murray, ki je pozneje zahteval, da na igrišče pride tudi supervizor.

Po tistem je Murray izgubil sedem zaporednih iger

Po tem dogodku je Andy nerazumljivo odpovedal. Očitno ga je ta stvar zelo zmotila, saj je izgubil sedem zaporednih iger in četrti niz izgubil z 1:6, Nišikori pa je izid v nizih izenačil na 2:2. V petem nizu se je zmagovalec OP ZDA iz leta 2012 le zbral in prikazal boljšo igro, a na koncu  je bilo to vseeno premalo za polfinale velikega turnirja v New Yorku.

Nišikori se bo v polfinalu pomeril s Švicarjem Stanom Wawrinko, ki je v četrtfinalu premagal povratnika na teniški turneji Juana Martina Del Potra.

Je bil to Novak Đoković?

Na družbenih omrežjih na ta račun že krožijo šale. Nekateri so celo ugibali, da je bil za nenavaden zvok kriv kar Novak Đoković.

Nenavadni zvoki so bili že pred tem dvobojem

Nekaj podobnega se je zgodilo že med dvobojem, ko sta na osrednjem štadionu igrali hrvaška igralka Ana Konjuh in Agnieszka Radwanska. Organizatorji so že takrat dejali, da je bil za nenavadne zvoke kriv zvočni procesor in da ga bodo zamenjali. Stvar očitno še vedno ni popravljena.

Hrvaška teniška igralka Ana Konjuh je na OP ZDA doživela nekaj podobnega kot Andy Murray. | Foto: Hrvaška teniška igralka Ana Konjuh je na OP ZDA doživela nekaj podobnega kot Andy Murray.

Ne spreglejte