Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
19. 10. 2016,
16.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Novak Đoković Roger Federer Rafael Nadal

Sreda, 19. 10. 2016, 16.00

6 let, 7 mesecev

Đoković je najbolj popoln, Federer je poslan od boga, Nadal pa ...

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

"To sta živali," je za Novaka Đokovića in Andyja Murryja uvodoma dejal Nick Bollettieri, eden najbolj znanih teniških trenerjev. Meni, da bo moral Federer spremeniti svojo igro, medtem ko se bo Nadal težko vrnil na sam vrh.

Nick Bollettieri meni, da je za Rafaela Nadala malo upanja. | Foto: Nick Bollettieri meni, da je za Rafaela Nadala malo upanja.

Ameriški teniški strokovnjak je v svoji trenerski karieri sodeloval s številnimi vrhunskimi igralci, kot so Andre Agassi, Jim Courier, Monica Seleš ... Prav tako je sodeloval z Marijo Šarapovo, sestrama Williams, Martino Hingis in drugimi.

Eden je najbolj popoln, drugi pa je poslan od boga. | Foto: Eden je najbolj popoln, drugi pa je poslan od boga.

"On je najbolj popoln teniški igralec, kar sem jih videl v zadnjih 60 letih"

Bollettieri meni, da je Novak Đoković najbolj popoln igralec v teniškem svetu, postavil ga je celo pred Rogerja Federerja. V zadnjem času je v tenisu v ospredju boj za prvo mesto na lestvici ATP med Andyjem Murrayjem in Novakom Đokovićem.

"Samo poglejte, kako se pripravljata na novo sezono. Onadva sta dobesedno živali. Zadaj prihaja nekaj mladih igralcev, vendar ta trenutek ne vidim nobenega, ki bi se lahko približal tenisu Đokovića. On je najbolj popoln teniški igralec, kar sem jih videl v zadnjih 60 letih. Nima nobenih slabosti, ne fizičnih ne psihičnih. Boljši je celo od Federerja, ki je poslan od boga. Če bo Federer želel osvojiti še kakšen turnir za grand slam, bo moral precej pogosteje prihajati na mrežo kot do zdaj. Tenis potrebuje njegove nove zmage," je dejal 85-letni Američan.

Se bo Rafael Nadal še kdaj vrnil na najvišjo raven tenisa? | Foto: Guliverimage/Getty Images Se bo Rafael Nadal še kdaj vrnil na najvišjo raven tenisa? Foto: Guliverimage/Getty Images

Nadal plačuje ceno fizičnega tenisa

Dotaknil se je tudi Rafaela Nadala, ki se v zadnjem času ne more izviti iz primeža poškodb, prav tako pa ne najde več prave forme. Dolgoletni trener meni, da se bo Majorčan zelo težko vrnil na najvišjo raven, saj meni, da je izkoristil ves svoj potencial. Prav tako je verjetno izčrpal svoje telo.

"Neverjetno je, kaj je dosegel igralec s takšnim gripom in tako lahkim loparjem. Zdaj plačuje ceno fizičnega tenisa, kar je tudi njegov cilj. Na vrh se bo težko vrnil samo zaradi enega razloga – ko se vas nasprotniki ne bojijo več, ste v težavah. Nimajo česa izgubiti."

Ne spreglejte