Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
18. 10. 2016,
10.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

Natisni članek

Novak Đoković Andy Murray tenis

Torek, 18. 10. 2016, 10.23

6 let, 7 mesecev

Đoković nori na igrišču, Murray pa je zavohal priložnost #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

Kar je bilo pred časom videti nemogoče, danes postaja realnost. Novak Đoković trenutno trepeta za prvo mesto na svetovni lestvici ATP, ogroža pa ga nihče drug kot Andy Murray, ki je trenutno v življenjski formi. Se bo moral Srb posloviti od prvega mesta?

Novak Đoković je v Šanghaju trgal majico s sebe, zlomil lopar in se prepiral s sodnikom. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković je v Šanghaju trgal majico s sebe, zlomil lopar in se prepiral s sodnikom. Foto: Guliverimage/Getty Images

Na lestvici ATP Race to London zaostaja le 915 točk, medtem ko na ATP-lestvici zadnjih dvanajstih mesecev zaostaja 2.415 točk. Andy, ki v svoji karieri še ni okusil prvega mesta, je tokrat začutil svojo priložnost. Odločil se je, da bo igral na turnirju na Dunaju, potem pa ga čakata še turnir serije masters v Parizu in finalni turnir v Londonu. Đoković bo igral le še v Parizu in Londonu.

Če Andy Murray zmaga na turnirju na Dunaju in nato še na turnirju v Parizu, Đoković pa izpade pred finalom, se lahko zgodi sprememba na vrhu. Sledi še turnir najboljše osmerice v Londonu, kjer Srb brani 1.300 točk, Škot pa le dvesto.

Đoković izgublja živce

Če gre najboljšemu britanskemu igralcu vse po načrtih, pa je pri Srbu zgodba povsem drugačna. Vsi njegovi konkurenti so že večkrat napovedovali, da ne bo mogel večno igrati na tako visoki ravni. Padec v njegovi formi smo lahko opazili po zmagi na OP Francije. Na olimpijskih igrah smo ob porazu videli solze razočaranja. Če je sprva svoje poraze sprejemal relativno mirno, pa smo v Šanghaju lahko videli, da so prvega igralca sveta zaradi slabe igre začeli izdajati tudi živci. Predvsem v polfinalu, ko ga je premagal Španec Roberto Bautista Agut.

 

"Definitivno verjamem, da lahko pridem tja"

V teniških krogih je kar završalo, saj bi Andy Murray lahko po 27 mesecih s prestola izrinil Beograjčana. Trenutno drugi igralec sveta se zaveda, da ga čaka vse prej kot lahko delo.

"Še vedno moram zmagati na treh ali štirih turnirjih," je po zmagi v Šanghaju povedal Murray. "To ni lahko. Takšnih uspehov, kot jih imam v zadnjih mesecih, v svoji karieri še nisem dosegel, tako da moram nadaljevati v tem ritmu. Zavedam se, da bo to težko. Še naprej moram biti motiviran in pameten pri svojem urniku, prav tako pri počitku. Kljub temu verjamem, da lahko pridem tja. Definitivno verjamem, da lahko pridem tja."

Andy Murray je začutil, da lahko Srba izrine s prestola. | Foto: Andy Murray je začutil, da lahko Srba izrine s prestola.

Mogoče je to zadnja priložnost

Škot, ki je v svoji karieri dobil 41 lovorik za ATP, še nikoli ni bil tako blizu številki ena. Trikratni zmagovalec turnirjev za grand slam ima v zadnjem času neverjeten niz rezultatov. Murray je zmagal 23 zaporednih nizov, pravzaprav ni izgubil vse od Davisovega pokala, ko je moral premoč priznati Argentincu Juanu Martinu del Potru.

"Naredil bom vse, da mi uspe. Mogoče ne bom imel več nobene priložnosti. Mogoče ne bom imel nikoli več priložnosti, da postanem številka 1, zato bom dajal vse od sebe, dokler jo bom imel."

Škot vse od Davisovega pokala ni izgubil niza (23). | Foto: Guliverimage/Getty Images Škot vse od Davisovega pokala ni izgubil niza (23). Foto: Guliverimage/Getty Images

Dvoranske razmere mu ustrezajo

Vsekakor bo v prihodnjih tednih zanimivo na teniških igriščih. Andy na turnirju serije masters v Parizu še ni zmagal. Lani ga je v finalu premagal prav Novak Đoković, medtem ko se mu v Londonu na finalnem turnirju najboljše osmerice dlje kot do polfinala ni uspelo prebiti.

Ali menite, da bo Andyju Murrayju uspelo prehiteti Novaka Đokovića?

  • Da
    44,05 %
    74 glasov
  • Ne
    55,95 %
    94 glasov
Oddanih 168 glasov

"Trenutno si želim na preostalih turnirjih igrati najbolje, kar znam. V Londonu nikoli nisem igral najbolje. V Parizu do lani prav tako nikoli nisem dobro igral, vendar je dejstvo, da mi ustrezajo dvoranske razmere," je še povedal Murray.

Ne spreglejte