Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
19. 1. 2017,
13.13

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

1

Natisni članek

Četrtek, 19. 1. 2017, 13.13

6 let, 7 mesecev

Đoković bi rad čim prej spakiral kovčke in odšel domov

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

1

Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Novak Đoković je bil po porazu v drugem krogu OP Avstralije videti precej razočaran. Srbski zvezdnik je na novinarski konferenci priznal, da bi rad čim prej spakiral kovčke in odšel domov.

Novaka Đokovića je v drugem krogu presenetljivo premagal 117. igralec Denis Istomin, ki je prišel na turnir kot povabljenec organizatorjev. Mnogi menijo, da je v zadnjih letih to eno največjih presenečenj na turnirjih za grand slam.

Seveda nisem zadovoljen s svojo igro

Nazadnje, ko je drugi nosilec na OP Avstralije izpadel v drugem krogu ali prej, se je to zgodilo leta 2002, ko je Gustavo Kuerten izločil domačina Lleytona Hewitta. Ta je tistega leta izpadel že v prvem krogu. Na turnirjih za grand slam se je nazadnje zgodilo skoraj pet let nazaj, ko je Rafaela Nadala v drugem krogu presenetil 100. igralec sveta, Lukaš Rosol.

Novak Đoković je imel še v četrtem nizu vse niti v rokah, a je zapravil svoje priložnosti. Istomin je to izkoristil, dvignil svojo raven igre in zasluženo slavil. "Vse čestitke Denisu, igral je neverjetno. Nobenega dvoma ni, da je bil v ključnih trenutkih boljši igralec. Seveda nisem zadovoljen s svojo igro, vendar danes moram čestitati svojemu nasprotniku," je uvodoma povedal srbski zvezdnik.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Na meni je, da sprejmem ta poraz

Beograjčan je v rezultatsko krizo padel po lanski zmagi na OP Francije, ko mu je padla motivacija. Na novinarski konferenci so ga vprašali, ali je bil ta poraz še vedno posledica turnirja v Parizu. "Ne vem. Mislim, da nima smisla, da brskamo po teniški preteklosti. Nisem razmišljal o tem. Začela se je nova sezona, novo leto, tako kot za vse druge. Na lansko sezono sem po eni strani pozabil in ne vpliva na mene, če ste tako mislili."

In kaj je Đoković odnesel od tega dvoboja? "Lahko samo odnesem torbe in grem domov," je povedal drugi igralec sveta, ki je podoben poraz doživel lani v Wimbledonu, ko je izpadel v tretjem krogu. V Londonu je rekel, da je doživel šok. "Tega res nisem pričakoval. Na meni je, da sprejmem ta poraz. Zdaj je, kar je," je  dodal 12-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki kratkoročnih načrtov za naprej še nima. "V tem trenutku si želim domov, da nekaj časa preživim s svojo družino."

Ne spreglejte