Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
9. 9. 2016,
10.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

tenis OP ZDA Serena Williams

Petek, 9. 9. 2016, 10.47

6 let, 6 mesecev

"Ni lepšega, kot da premagaš obe sestri na turnirju v New Yorku"

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25
Karolina Pliškova

Enajsti dan OP ZDA je poskrbel za novo veliko presenečenje. Deseta nosilka turnirja Karolina Pliškova je suvereno premagala prvo igralko sveta Sereno Williams. S to zmago pa je Williamsovo po več kot treh letih vrgla s prestola. "Želela sem zmagati, ne uživati, ampak samo zmagati," je po dvoboju povedala Pliškova.

Malokdo je pričakoval, da bo 24-letna Karolina Pliškova v polfinalu premagala dominantno Sereno Williams. Čehinja, ki je slavila po dveh nizih in po uri in pol, pa ni poskrbela le za svojo največjo zmago v karieri, ampak je s to zmago prekinila dolgoletno prevlado Serene Williams na lestvici WTA. Če bi želela Serena Williams ostati na vrhu, bi se morala uvrstiti v finale turnirja.

* Šokanten poraz na OP ZDA in slovo od številke ena

Ko je stopila na igrišče, ni čutila ničesar

"Vedno sem sanjala, da osvojim lovoriko, da se uvrstim v polfinale ali finale. To je zares velik rezultat zame. Upam, da se še nisem ustavila. Pred menoj je še ena stopnica. Naredila bom vse, da dobim to lovoriko," je bila optimistična Pliškova, ki ni mogla skrivati zadovoljstva po tako veliki zmagi. "Ne zgodi se pogosto, da igraš polfinale proti Sereni Williams na osrednjem igrišču v New Yorku."

Pliškova je že pred tem zelo dobro igrala. To je bila namreč zanjo že enajsta zaporedna zmaga na teniških turnirjih in pred dvobojem z Williamsovo je verjela, da ima možnosti za zmago. "Bila sem mirna. Pred dvobojem sem čutila malo pritiska in nervoze, vendar ko sem stopila na igrišče, nisem čutila ničesar. Želela sem zmagati, ne uživati, ampak zmagati," je razlagala Čehinja, ki bo prvič igrala v finalu turnirja za grand slam.

Nekaj posebnega

"Vedela sem, da bom imela svoje priložnosti, četudi bi Serena igrala svoj najboljši tenis. Zmeraj so možnosti v dveh nizih. Skozi ves dvoboj sem bila mirna. Tudi v drugem nizu, ko so bili zapleti. Bila sem pripravljena na vse. In če bi izgubila drugi niz, bi bila pripravljena na tretjega."

"Bila sem pripravljena na vse. In če bi izgubila drugi niz, bi bila pripravljena na tretjega." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Bila sem pripravljena na vse. In če bi izgubila drugi niz, bi bila pripravljena na tretjega." Foto: Guliverimage/Getty Images

Pliškova, ki je trenutno 11. igralka na svetu, je postala šele osma igralka, ki je na enem turnirju premagala sestri Williams, s tem pa je domačim gledalcem kar dvakrat pokvarila zabavo. "Ni lepšega, kot da premagaš obe sestri na turnirju v New Yorku. Res sem navdušena nad tema dvema zmagama. Za gledalce ni bilo najboljše, ko sem obe premagala na domačih tleh, ampak zame pa je to nekaj posebnega," je še povedala 24-letna teniška igralka, ki jo v finalu čaka Nemka Angelique Kerber - nova številka ena ženskega tenisa.

Ne spreglejte