Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 9. 2016,
8.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

OP ZDA tenis

Petek, 9. 9. 2016, 8.41

6 let, 6 mesecev

OP ZDA (WTA), 11. dan

Šokantni poraz Serene Williams in slovo od prvega mesta na lestvici WTA #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
Serena Williams

Čehinja Karolina Pliškova in Nemka Angelique Kerber sta finalistki letošnjega zadnjega turnirja za grand slam v New Yorku. Serena Williams je doživela nov boleč poraz in se tako po dolgem času poslavlja od prvega mesta na lestvici WTA.

Pliškova je v polfinalu izločila prvopostavljeno Američanko Sereno Williams s 6:2 in 7:6 (5), Kerberjeva pa Danko Caroline Wozniacki s 6:4 in 6:3.

Za največje presenečenje je poskrbela Karolina Pliškova, ki je presenetljivo premagala prvo igralko sveta Sereno Williams. Dvoboj se je končal po dveh nizih in slabi uri in pol. Serena, ki ima težave s kolenom, pa ni izgubila le možnosti za 23. zmago na turnirjih za grand slam, ampak je izgubila tudi prvo mesto na lestvici WTA, kjer je kraljevala vse od februarja 2013.

"Imam resne težave z levim kolenom," je po dvoboju povedala Serena Williams, ki pa ni želela iskati izgovorov za svoj poraz.

Za Američanko je bi to na OP ZDA še drugi boleč poraz, potem ko jo je lani v polfinalu premagala Roberta Vinci. Italijanka je Američanki preprečila koledarski grand slam.

Angelique Kerber bo naslednji teden prevezela prvo mesto na lestvici WTA. | Foto: Angelique Kerber bo naslednji teden prevezela prvo mesto na lestvici WTA.

Na drugem polfinalnem dvoboju je prevladovala Kerberjeva in povsem zasenčila dansko tekmico. "Za menoj je velik in pomemben dan. V polfinalu sem na nasprotni strani mreže imela zelo zahtevno tekmico. Bila sem vseskozi osredotočena in na koncu slavila. Po uvrstitvi v veliki finale sem postala številka 1, kar se sliši neverjetno, mislim da je tudi Steffi ponosna name," je dejala 28-letna Kerberjeva.

Kerberjeva in Pliškova sta doslej igrali sedem dvobojev, na štirih je slavila Nemka, na treh pa Čehinja. Nazadnje sta se pomerili na letošnjem turnirju v Cincinnatiju, kjer je v finalu slavila Pliškova. Veliki finale v ženski posamični konkurenci bo na sporedu v soboto ob 22. uri.

Ne spreglejte