Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
12. 8. 2017,
9.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Denis Shapovalov Roger Federer

Sobota, 12. 8. 2017, 9.34

6 let, 6 mesecev

Teniški globus, 12. avgust

Najstnik, ki je šokiral Nadala, navdušuje in melje še naprej #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

18-letni Denis Shapovalov še vedno živi svoje sanje. Potem ko je mladi Kanadčan v petek premagal prvega nosilca Rafaela Nadala, je za polfinalno vstopnico po treh nizih premagal Adriana Mannarina. V polfinale se je uvrstil tudi Roger Federer.

Shapovalov je 29-letnega Francoza premagal po treh nizih. Dvoboj se je končal z izidom 2:6, 6:3 in 6:4, igralca pa sta pred polnimi tribunami na igrišču preživela nekaj manj kot dve uri in pol. Mladenič je v tem tednu dosegel nekaj izjemnih skalpov. Sprva je pod hladno prho poslal Juana Martina del Potra, potem pa je pod njegovimi udarci na kolena padel še veliki Rafael Nadal.

V pomembnih trenutkih je našel pravo igro. | Foto: Guliverimage/Getty Images V pomembnih trenutkih je našel pravo igro. Foto: Guliverimage/Getty Images Psihološko zelo napredoval

"V tem tednu sem se nekajkrat znašel v težkem položaju. Zelo vesel sem, da se mi je uspelo z dobro igro v takšnih situacijah izvleči. Mislim, da sem zdaj res pokazal, da sem psihološko napredoval, potem ko sem našel svojo igro v pomembnih trenutkih," je po četrtfinalnem dvoboju povedal Denis, ki je tudi tokrat navduševal z izjemnimi potezami.

Shapovalov bo na podlagi svojih rezultatov v prihodnje na lestvici ATP močno napredoval. V prihodnjem tednu bi lahko s 143. mesta napredoval na 67. mesto. S tem uspehom pa piše zgodovino, saj je po letu 1990 postal najmlajši igralec, ki se je uvrstil v četrtfinale. V soboto ponoči se bo boril za veliki finale, kjer ga bo čakal še en igralec mlade generacije, Alexander Zverev.

Po zmagi nad Nadalom ni mogel zaspati

Denis, ki na turnirju stanuje pri svojem prijatelju Felixu Auger-Aliassimeju, je priznal, da po veliki zmagi nad Rafaelom Nadalom ni mogel spati. Pravzaprav se sploh ne spominja dogajanja po novinarski konferenci. "Imel sem masažo … Nato sem šel domov, kjer sem srečal Felixa. Vsi so me čakali, nihče ni mogel spati. Nekaj časa smo se pogovarjali v dnevni sobi, okrog enih zjutraj sem skušal zaspati, vendar nisem zaspal vse do treh zjutraj," je razkril Shapovalov, ki bo od zdaj naprej veliko bolj na očeh javnosti.

Roger Federer je v četrtfinalu opravil s Špancem Robertom Bautisto Agutem. | Foto: Guliverimage/Getty Images Roger Federer je v četrtfinalu opravil s Špancem Robertom Bautisto Agutem. Foto: Guliverimage/Getty Images

Federer brez težav

Roger Federer, drugi nosilec turnirja, se je v polfinale uvrstil brez težav. Švicar je v četrtfinalu gladko premagal Španca Roberta Bautista Aguta. Dvoboj se je končal z izidom 6:4 in 6:4, Federer pa je bil s svojo igro bolj zadovoljen kot dan pred tem, ko se je mučil z Davidom Ferrejem.

Montreal, ATP (4,7 mio USD):
četrtfinale:

Robin Haase (Niz) - Diego Schwartzman (Arg) 4:6, 6:3, 6:3;
Roger Federer (Švi/2) - Roberto Bautista Agut (Špa/12) 6:4, 6:4;
Denis Shapovalov (Kan) - Adrian Mannarino (Fra) 2:6, 6:3, 6:4;
Alexander Zverev (Nem/4) - Kevin Anderson (JAR) 7:5, 6:4.

Toronto, WTA (2,4 mio USD):
četrtfinale:

Caroline Wozniacki (Dan/6) - Karolina Pliškova (Češ/1) 7:5, 6:7 (3), 6:4;
Sloane Stephens (ZDA) - Lucie Safarova (Češ) 6:2, 1:6, 7:5;

 

Ne spreglejte