Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
1. 8. 2011,
19.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Thomas Muster

Ponedeljek, 1. 8. 2011, 19.03

8 let

Muster ne pogreša denarja, pač pa bolečine

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mnogi teniški asi po bogatih karierah in veličastnih zbirkah naslovov pozabijo na lopar, Thomas Muster pa razmišlja drugače. Pogreša tenis in bolečine ob igri, zato še vedno vihti lopar. S 43 leti.

Uvodni dvoboj ATP turnirja v Kitzbühlu, ki se je tako po nekajletnem premoru vrnil v avstrijsko mondeno zimsko središče, je združil zvezdnika iz različnih obdobjih. Najboljši avstrijski teniški igralec vseh časov, 43-letni Thomas Muster, se je pomeril z nekdaj prvo nemško violino Philippom Kohlschreiberjem.

Vprašanje zmagovalca je bilo kmalu odločeno. Nemec je nekdanjega ''kralja peščenih igrišč'' pometel v dobri uri in mu prepustil le tri igre. Po zmagi s 6:3 je veteranu v nadaljevanju dvoboja zavezal kravato (6:0), izkupiček Musterja na največjih turnirjih pa se je v letu 2011 zaokrožil na deset porazov. Zmage še ni dočakal, zato je na jakostni svetovni lestvici, nekdaj je bil prvi igralec sveta, uvrščen šele na 1008. mestu. V tej sezoni je zaslužil skupno 3.123 evrov, kar pa za očeta 2-letnega Maxima niti pod razno ni razlog za vrnitev na teniške arene: ''V karieri sem zaslužil dovolj denarja za tri različne generacije. Na igrišče sem se vrnil zaradi želje, da ponovno občutim izziv, ki sem ga v času odsotnosti tako pogrešal, pa tudi bolečine med dvobojem,'' je dejal ''borec'' Muster po ekspresnem slovesu v Kitzbühlu. V karieri je osvojil 43 turnirjev, letos pa navkljub stalnim povabilom prirediteljem (v Umagu njegovi želji niso ugodili) še ni dobil dvoboja.

Dobil je le tri nize: proti Nemcu Dennisu Blömkeju v Pragi, Ukrajincu Sergeju Bubki mlajšemu v Halleju in Rusu Tejmurazu Gabašviliju v Braunschweigu. Lani se je predstavil na turnirju serije Challenger v Ljubljani, kjer je dočakal edino zmago. V prvem krogu je ugnal ''Hrvata'' Boruta Puca s 6:3 in 6:1, a ga je že v nadaljevanju hitro z realnostjo soočil Italijan Alessio di Mauro (3:6 in 2:6).

Ne spreglejte