Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 1. 2016,
23.03

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Andy Murray David Ferrer Gael Monfils Miloš Raonić

Nedelja, 17. 1. 2016, 23.03

8 let, 1 mesec

Miloš Raonić zadnji polfinalist OP Avstralije, v polfinalu še Murray

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Andy Murray je tretji polfinalist OP Avstralije, potem ko je v četrtfinalu premagal Davida Ferrerja. Kot zadnji se je v polfinale uvrstil Miloš Raonić. Ta je v štirih nizih premagal Gaela Monfilsa.

Andy Murray je na OP Avstralije do zdaj že štirikrat igral v finalu, a vedno pokleknil na zadnji stopnički. Tokrat se je v četrtfinalu pomeril z neugodnim Davidom Ferrerjem. Španec je znan kot izreden borec, ki se pri 33 letih po igrišču giblje kot mladostnik. Škot je slavil po štirih nizih in se zasluženo uvrstil v polfinale, kjer ga čaka zmagovalec dvoboja med Gaelom Monfilsom in Milošem Raonićem. Dvoboj se je končal po treh urah in 25 minutah, končni izid dvoboja pa je bil 6:3, 6:7 (5), 6:2 in 6:3.

Prvi niz se je končal po 46 minutah, odločilna pa je bila četrta igra, ko je Škotu uspel "break", in to prednost je obdržal do konca. Drugi niz je odločila podaljšana igra, kjer je več zbranosti pokazal Španec. Tretji niz se je odvijal po povsem ritmih Murrayja, saj je Ferrerju dvakrat odvzel servis in niz dobil z izidom 6:2. V četrtem, odločilnem nizu smo videli precej izenačen dvoboj, ampak v odločilnih trenutkih je bil bolj natančen Murray. Ta je v deveti igri izkoristil že prvo zaključno žogico in se zasluženo veselil svojega šestega polfinala na OP Avstralije.

Kaj lahko tokrat zakuha Monfils?

Drugi četrtfinalni par sta sestavljala Gael Monfils in Miloš Raonić. Kanadčan je v osmini finala nekoliko presenetljivo premagal Stana Wawrinko, zmagovalca na OP Avstralije leta 2014. V četrtfinalu je pod njegovimi udarci padel Francoz Gael Monfils. Raonić se je v nocojšnjem dvoboju izkazal z agresivno igro, predvsem je dobro udarjal bekhend, ki je ponavadi njegova največja slabost. To je za Kanadčana črnogorskih korenin prvi polfinale na OP Avstralije, tam ga čaka razpoloženi Škot Andy Murray.

Prvi niz se je končal že po 36 minutah (6:3). Dobil ga je Raonić, odločilni trenutek je bil v četrti igri, ko mu je uspel "break". Še največ težav je imel Kanadčan v zadnji igri prvega niza, ko je potreboval štiri žogice za osvojitev niza. V drugem nizu je stvari v svoje roke vzel Francoz, ki je že navdušil s svojimi nenavadnimi potezami. Drugi niz se je končal z izidom 6:3, Monfils pa je izenačil na 1:1 v nizih.

Tretji niz se je končal z enakim izidom kot prva dva. Odločilna je bila že druga igra, ko je Raonić povedel z 2:0. Prednost "breaka" je ohranil do konca in tako povedel 2:1 v nizih. Na koncu se je četrti niz izkazal za odločilnega. Tega je s 6:4 dobil Kanadčan in se zasluženo veselil svojega drugega polfinala na turnirjih za grand slam. Igralca sta na igrišču preživela dve uri in 19 minut.

Ne spreglejte