Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
12. 9. 2017,
10.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Rafael Nadal Marija Šarapova teniški globus

Torek, 12. 9. 2017, 10.21

6 let, 6 mesecev

Marija Šarapova tudi tokrat ni ostala tiho in branila Nadala

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Marija Šarapova | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Rafael Nadal, prvi igralec sveta, je v nedeljo še tretjič v karieri zmagal na OP ZDA, skupno pa je zmagal že šestnajstič. Eden od ljubiteljev tenisa je na družabnih omrežjih Nadala primerjal s Šarapovo, Rusinja pa se mu je pozneje postavila v bran. To ni bilo prvič, da se je ruska igralka odzvala na izrečene besede ali provokacije.

Rafael Nadal je v finalu proti Kevinu Andersonu prikazal izjemen tenis. Južnoafričana je premagal v treh nizih (6:3, 6:3, 6:4), tako da v zmagah na turnirjih velike četverice za Federerjem zaostaja le tri zmage. Nekateri celo menijo, da bi v prihodnje lahko presegel 35-letnega Švicarja, ki je letos prav tako kot Nadal osvojil dva turnirja za grand slam – OP Avstralije in Wimbledon.

Kakorkoli že, nad Nadalom niso vsi tako navdušeni. Na Twitterju se je pojavilo sporočilo, v katerem je eden izmed ljubiteljev tenisa zapisal, da Španec na igrišču vzklika kot Marija Šarapova. Tako Rafa kot Marija sta znana po tem, da na igrišču glasno vzklikata, kar je postal že njun zaščitni znak.

*Ste vedeli, da lahko igralci, ki stokajo na igrišču, žogico udarijo skoraj štiri odstotke močneje.

Marija Šarapova | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Tokrat se je oglasila tudi Šarapova

Čeprav je bila v zadnjem desetletju glede stokanja na igrišču  na tapeti Šarapova, so tokrat besede letele na kralja peska, kot imenujejo Nadala. Petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam se ponavadi ne odziva na tovrstne provokacije, očitno pa tokrat ni mogla ostati tiho, saj se je odkrito postavila v bran 31-letnemu Špancu.

"Veliko se govori o glasnosti Marije Šarapove, vendar je Nadal, ki je odličen igralec, prav tako nadležen s svojim stokanjem."

Šarapova mu je odgovorila: "Fant je osvojil 16. lovoriko na turnirju za grand slam in to je tvoj zapis na Twitterju?

Vedno ga je spoštovala in občudovala. | Foto: Twitter - Voranc Vedno ga je spoštovala in občudovala. Foto: Twitter - Voranc

Vedno ga bo podpirala

Seveda se je na njen zapis odzvalo ogromno ljudi in večina se je strinjalo s sibirsko tigrico. Šarapova je v enem izmed svojih intervjujev razkrila, da ji je Rafael Nadal poslal spodbudno sporočilo, potem ko je morala zaradi dopinške afere prestajati 15-mesečno kazen. Nadal je bil sicer eden prvih, ki je odkrito povedal, da mora dobiti kazen.

Šarapova je vedno poudarjala, da Rafo spoštuje tako na igrišču kot ob njem in da ga bo vedno podpirala. To je dokazala tudi s svojim zapisom na družabnih omrežjih.

Ne spreglejte