Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
4. 9. 2017,
11.46

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,40

1

Natisni članek

Marija Šarapova Caroline Wozniacki WTA OP ZDA

Ponedeljek, 4. 9. 2017, 11.46

6 let, 6 mesecev

OP ZDA

Šarapova tokrat ni bila tiho in je Danki povedala svoje #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,40

1

Marija Šarapova_thumb | Foto Reuters

Foto: Reuters

Marija Šarapova, ena najprepoznavnejših športnic na svetu, se je v nedeljo poslovila od OP ZDA, potem ko je morala priznati premoč Latvijki Anastasiji Sevastovi. Nekatere igralke Rusinji še vedno namenjajo ostre kritike, a jim Šarapova odgovarja na svojevrsten način.

V New Yorku se je na Šarapovo, ki je po 19 mesecih prvič nastopila na turnirju za grand slam, spravila nekdanja prva igralka sveta Caroline Wozniacki. Danko je zmotilo predvsem to, da so organizatorji Rusinji namenili osrednje igrišče. Šarapova je namreč vse štiri dvoboje igrala na stadionu Arthur Ashe in Danka tega nikakor ni mogla sprejeti.

"Mislim, da si nekdo, ki se vrača po poškodbi in je peti igralec na svetu, zasluži igrati na večjem igrišču, kot je igrišče številka pet." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Mislim, da si nekdo, ki se vrača po poškodbi in je peti igralec na svetu, zasluži igrati na večjem igrišču, kot je igrišče številka pet." Foto: Guliverimage/Getty Images Za Caroline je bilo to nesprejemljivo

"Narediti urnik tako, da peta igralka na svetu igra na igrišču številka pet, je nesprejemljivo," je po porazu (6:2, 6:7 (5), 6:1) proti Makarovi v drugem krogu za danske medije povedala Woznackijeva. Njun dvoboj se je začel ob 22. uri zvečer, končal pa se je šele nekaj po polnoči.

"Če pogledate na osrednje igrišče ... popolnoma razumem poslovno stran organizatorjev, ampak da nekdo, ki se vrača po dopinški aferi, vsak dvoboj igra na osrednjem igrišču ... Prepričana sem, da se o tem lahko odkrito sprašujemo. Mislim, da tako ne gre."

"Mislim, da si nekdo, ki se vrača po poškodbi in je peti igralec na svetu, zasluži igrati na večjem igrišču, kot je igrišče številka pet. Na koncu so naju prestavili na igrišče 17, ki je zelo lepo igrišče in kjer je bilo odlično vzdušje, vendar bi morali organizatorji o tem nekoliko razmisliti," se je pred dnevi razburjala 27-letna teniška igralka.

Marija Šarapova se ne obremenjuje s tem, na katerem igrišču igra. Zaradi nje lahko igra tudi na parkirišču. | Foto: Guliverimage/Getty Images Marija Šarapova se ne obremenjuje s tem, na katerem igrišču igra. Zaradi nje lahko igra tudi na parkirišču. Foto: Guliverimage/Getty Images

Šarapova bi igrala tudi na parkirišču

Marija Šarapova se ponavadi na takšne kritike ni odzivala, tokrat pa je povedala svoje. "Kot veste, urnika ne sestavljam jaz. Sem kar dobra igralka in če me postavite na parkirišče v New Yorku, bom vesela, če bo igrala tam. Meni je najpomembneje, da sem se uvrstila v četrti krog, nisem pa prepričana, kje je trenutno ona," je po zmagi v tretjem krogu povedala sibirska tigrica.

Marija Šarapova in Caroline Wozniacki sta se pred dopinško afero veliko bolje razumeli. To kaže tudi spodnji video.

Letos je bila najbolj čustvena po zmagi nad Simono Halep. | Foto: Guliverimage/Getty Images Letos je bila najbolj čustvena po zmagi nad Simono Halep. Foto: Guliverimage/Getty Images Tudi v nedeljo je morala odgovarjati na ta vprašanja

Visokorasla 30-letnica je morda glede na svoje pretekle rezultate pričakovala še več. Vseeno je v ZDA pokazala, da se kljub dolgi odsotnosti in težavam s poškodbami, lahko kosa z najboljšimi igralkami. Petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam je že v uvodnem krogu pod hladno prho poslala drugo igralko sveta Simono Halep. Po nedeljskem porazu je povedala, da se je od zadnjega tedna veliko naučila. "Dala sem vse od sebe in na to sem lahko ponosna."

V življenju je veliko doživela, a …

Tudi na zadnji novinarski konferenci je morala Marija odgovarjati na vprašanja glede povabila na OP ZDA. "Mislim, da je zame vse skupaj mimo, drugače ne morem povedati. Mislim, da se vse vidi na igrišču, kar je zame najpomembneje. V življenju sem že veliko doživela, vendar si še vedno želim, da bi dosegla še več. Še vedno bom trenirala in doživljala te trenutke na igriščih. Dokler bom imela željo, bom tukaj."

Ne spreglejte