Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 7. 2016,
20.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

Natisni članek

Andy Murray Roger Federer Wimbledon tenis

Petek, 8. 7. 2016, 20.02

6 let, 6 mesecev

Wimbledon (ATP),11. dan

Federer izločen, Raonić in Murray v finalu Wimbledona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05
roger federer | Foto Reuters

Foto: Reuters

Kanadčan Miloš Raonić in Britanec Andy Murray se bosta pomerila v finalu teniškega turnirja v Wimbledonu. Prvi je izločil Rogerja Federerja, drugi pa Tomaša Berdycha.

V drugem polfinalu je Škot Andy Murray hitro pokazal, v katero smer bo šel obračun. Zmagovalec Wimbledona iz leta 2013 in poraženec v finalu 2012 je v svojem sedmem polfinalu v Wimbledonu tretjič prišel v finale, Čehu Tomašu Berdychu pa ni ponudil prave možnosti za izenačen dvoboj, po treh nizih in nekaj manj kot dveh urah je bilo upov za desetega nosilca konec.

Berdych bo tako tudi v 13. nastopu na travi v Wimbledonu ostal brez zmage, najbližje je bil leta 2010, ko je klonil v finalu.

Lep pozdrav, Roger

V prvem polfinalu je tretjepostavljeni Kanadčan Miloš Raonić premagal šestega nosilca Švicarja Rogerja Federerja s 6:3, 6:7 (3), 4:6, 7:5 in 6:3. Kanadčan si je tako zagotovil prvi nastop v velikem finalu Wimbledona in tudi prvi finale na turnirjih velike četverice. Uvrstitev v finale 25-letnega Raonića pa pomeni tudi, da bo kot prvi kanadski igralec zaigral v odločilnem dvoboju tega turnir.

Roger Federer se je poslovil v polfinalu. | Foto: Reuters Roger Federer se je poslovil v polfinalu. Foto: Reuters

Federer je v Wimbledonu skušal doseči že osmo zmago, a bo moral nanjo počakati vsaj še eno leto. Doslej je bil najboljši v letih 2003 do 2007, 2009 in 2012. Obenem je zaman naskakoval tudi starostni rekord, kjer je pri 34 letih skušal priti v finale Wimbledona kot najstarejši igralec po letu 1974, ko je Kenu Rosewallu to uspelo pri 39 letih.

Raonić je nadgradil doslej najuspešnejši nastop v Londonu, ko je leta 2014 prišel do polfinala. Ob velikem uspehu pa mu je uspelo popraviti še rekord; Kanadčan črnogorskih korenin je poskrbel za najmočnejši servis na letošnji izvedbi Wimbledona, merilci so v prvem nizu žogici namerili hitrost 144 milj na uro oziroma 231,7 km/h.

 

Ne spreglejte