Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 2. 2023,
12.59

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,51

10

Natisni članek

Novak Đoković

Petek, 3. 2. 2023, 12.59

1 leto, 3 mesece

Kdo je skrivnostna dama in koliko je stala Đokovića?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,51

10

Ekipa Novaka Đokovića | Marijana Kovačević (desno zgoraj) je brez oklevanja priletela v Avstralijo in pomagala Novaku Đokoviću. | Foto Reuters

Marijana Kovačević (desno zgoraj) je brez oklevanja priletela v Avstralijo in pomagala Novaku Đokoviću.

Foto: Reuters

Marijana Kovačević je ime, ki ga v športni javnosti malokdo pozna. A prav ona je bila ena najbolj zaslužnih, da je teniškega igralca Novaka Đokovića spravila do tega, da je lahko sploh do konca igral turnir na OP Avstralije in na njem na koncu tudi zmagal.

Pred dnevi je Craig Tiley, prvi mož OP Avstralije, v pogovoru za SEN Sportsday razkril, da je imel Novak Đoković tricentimetrsko natrganino v stegenski mišici in da je Srb preprosto neverjeten, kar mu uspeva.

V ozadju tega uspeha se ne skriva samo Đokovićeva ekipa, ampak tudi zdravnica Dr. Marijana Kovačević. Ta je postala znana, ko je pri hitrem okrevanju pomagala največjim športnim zvezdnikom. Med njimi so nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo, nekdanji srbski nogometaš Dejan Stanković, teniški igralec Andy Murray … Na tem spisku se je po novem znašel tudi Novak Đoković.

Marijana Kovačević je pomagala že mnogim športnim zvezdnikom. | Foto: Reuters Marijana Kovačević je pomagala že mnogim športnim zvezdnikom. Foto: Reuters Namesto enega meseca težavo reši v štirih urah

"Po mojih terapijah je mišica popolnoma nova. O prejšnji poškodbi ni nobenih sledi. Ker je mišica popolnoma nova, ni brazgotin in možnosti, da pride do ponovitve poškodbe. Bistvo je, da dosežemo popolno regeneracijo mišic," je že pred časom v pogovoru za TV Prva povedala Mirjana Kovačević in ob tem dodala, da pri njej ena ura terapije nadomesti en teden zdravljenja. "Torej, če rečejo, da mora nekdo mirovati mesec dni, bom jaz težavo rešila v štirih urah."

Prišla je brez oklevanja. In koliko je stala Novaka Đokovića?

Očitno so njene terapije delovale tudi pri Novaku Đokoviću. Po pisanju srbskih medijev naj bi Marijana Kovačević brez vsakršnega oklevanja prišla v Melbourne, kjer je potekalo OP Avstralije. Prav tako tudi denar ni bil vprašanje.

Po pisanju srbskega kurirja je prihod znane zdravnice srbskega teniškega zvezdnika stal okrog 50 tisoč evrov. Glede na končno turnirsko zmago pa bi bila ta nagrada lahko še višja.

Zmagovalni krik Novaka Đokovića na OP Avstralije | Foto: Reuters Zmagovalni krik Novaka Đokovića na OP Avstralije Foto: Reuters

Đoković še ni povedal svoje plati zgodbe

Novak Đoković je imel s stegensko mišico težave že pred začetkom turnirja v Melbournu. Da gre za resnejšo poškodbo, je postalo jasno, ko je Beograjčan predčasno končal trening. Nato je treninge v nadaljevanju turnirja tudi izpuščal. Tudi tokrat so se pojavili dvomi o poškodbi enega najboljših igralcev sveta, potem ko so nekateri celo dejali, da hlini poškodbo.

Po končanem OP Avstralije in veliki zmagi je 22-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam dejal, da se je odločil, da ne bo več tiho in da bo kmalu razkril več o poškodbi. Prehitel ga je že Craig Tiley, direktor OP Avstralije, medtem ko prvega igralca sveta še čakamo.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Direktor OP Avstralije razkril, kako huda je poškodba Đokovića
Novak Đoković
Sportal Đoković ne bo več tiho, več bo jasno čez nekaj dni
Goran Ivanišević
Sportal Trener Novaka Đokovića: Tudi sam sem bil malo nor #video
Ne spreglejte