Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 2. 2023,
17.05

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,27

5

Natisni članek

OP Avstralije Novak Đoković Craig Tiley

Sreda, 1. 2. 2023, 17.05

1 leto, 3 mesece

Craig Tiley

Direktor OP Avstralije razkril, kako huda je poškodba Đokovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,27

5

Novak Đoković | Novak Đoković je po besedah direktorja Odprtega prvenstva Avstralije Craiga Tileyja 22. grand slam osvojil s tricentimetrsko natrganino v stegenski mišici. | Foto Reuters

Novak Đoković je po besedah direktorja Odprtega prvenstva Avstralije Craiga Tileyja 22. grand slam osvojil s tricentimetrsko natrganino v stegenski mišici.

Foto: Reuters

Direktor Odprtega prvenstva Avstralije Craig Tiley je v pogovoru za SEN Sportsday razkril, da je srbski teniški as Novak Đoković svoj 22. grand slam osvojil s tricentimetrsko natrganino v stegenski mišici. "Bilo je veliko špekulacij o tem, ali je to res ali ne, težko je verjeti, da lahko športnik tako igra s podobno poškodbo, a zdravniki bodo to potrdili. Novak je preprosto neverjeten, osredotočen na svoje delo vsako minuto," je še dodal Tiley. Ta je tako pri razkritju poškodbe prehitel Srba, ki je pred dnevi napovedal, da bo določene podrobnosti razkril javnosti.

Novak Đoković
Sportal Đoković ne bo več tiho, več bo jasno čez nekaj dni

Še pred začetkom OP Avstralije je bilo znano, da Novaka Đokovića pesti poškodba stegenske mišice, zaradi katere je, sploh v uvodnih dvobojih, prosil za zdravniško pomoč. Znova se se našli mnogi dvomljivci, ki so se ob Srbovih sprehodih prek nasprotnikov spraševali o tem, ali Đoković poškodbo hlini. 

Potem ko je Đoković v nedeljskem finalu v treh nizih odpravil Stefanosa Cicipasa, se je čustveno povsem zlomil in napovedal, da bo o dogajanju v zadnjih dveh tednih, v katerih je prestal ogromno, tudi javno spregovoril. "Pred dvema letoma je bil položaj podoben, ampak ljudje še vedo dvomijo o meni in se norčujejo iz mene. Čutim, da moram pokazati in dokazati nekatere stvari. Ne zaradi njih, ampak zaradi sebe. Nekateri komentarji in izjave se ponavljajo in to me malo moti." 

Goran Ivanišević
Sportal Trener Novaka Đokovića: Tudi sam sem bil malo nor #video

Tiley pravi, da je Noletu uspelo zaradi izjemne pripravljenosti in osredotočenosti. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tiley pravi, da je Noletu uspelo zaradi izjemne pripravljenosti in osredotočenosti. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Špekulacije, kako je to mogoče

35-letnik za zdaj še ni podrobneje spregovoril o težavah, ga je pa pri tem prehitel kar direktor Odprtega prvenstva Avstralije Craig Tiley. Ta je v pogovoru za SEN Sportsday razkril, da je Đoković 22. grand slam osvojil s tricentimetrsko natrganino v stegenski mišici, in dodal, da je kar težko verjeti, da je Srbu podvig uspel s tovrstno poškodbo.

"Veliko stvari se je dogajalo okoli Novaka, zaradi katerih je pristal na slabem glasu, a menim, da nihče ne more dvomiti o njegovih atletskih zmožnostih. Videl sem, da je imel v stegenski mišici tri centimetre dolgo raztrganino. Zdravniki govorijo resnico. Bilo je veliko špekulacij o tem, ali je to res ali ne, in kar težko je verjeti, da lahko športniku kaj takega uspe ob podobni poškodbi, a Novak je neverjeten, izjemen športnik." 

Novak Đoković
Sportal Đoković se je po deseti zmagi na OP Avstralije čustveno povsem zlomil #video

Tiley verjame, da je Đoković kljub poškodbi takšne predstave lahko kazal zahvaljujoč svojima osredotočenosti in pripravljenosti, ki slovita kot prvorazredni. | Foto: Reuters Tiley verjame, da je Đoković kljub poškodbi takšne predstave lahko kazal zahvaljujoč svojima osredotočenosti in pripravljenosti, ki slovita kot prvorazredni. Foto: Reuters

Uspelo mu je zaradi prvorazrednih osredotočenosti in pripravljenosti

Tiley verjame, da je Đoković kljub poškodbi takšne predstave lahko kazal zahvaljujoč svojima osredotočenosti in pripravljenosti, ki slovita kot prvorazredni. "Tako osredotočen je na vse, kar počne, vsako minuto dneva. Na vse stvari, na to, kaj je, kaj pije, kdaj to počne, kako to počne," meni Južnoafričan in dodaja, da čemu takemu ne bomo več priča.

"Novak je prestal ogromno, menim, da se to ne bo več ponovilo, da bi kdo desetkrat osvojil OP Avstralije. Kar mu je tu uspelo v zadnjih 15 letih, on me popravi, da v zadnjih 14 letih, je izjemen dosežek. Za vedno bo imel pomembno mesto v zgodovini OP Avstralije."

Novak Đoković
Sportal Sprememba na vrhu

 

Ne spreglejte