Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
24. 11. 2016,
12.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

tenis Argentina Hrvaška Davisov pokal

Četrtek, 24. 11. 2016, 12.23

6 let, 6 mesecev

Hrvaška tik pred četrtkovim žrebom doživela šok

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Marin Čilić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Konec tedna bo v Zagrebu na sporedu veliki finale teniškega Davisovega pokala, znani pa so tudi že pari. Glavna zvezdnika Juan Martin del Potro in Marin Čilić bosta loparje prekrižala v nedeljo. Tik pred četrtkovim žrebom pa so Hrvati ostali brez pomembnega igralca.

Hrvaški kapetan Željko Krajan se je odločil, da v ekipi ne bo mladega hrvaškega upa Borna Ćorića, ki se šele vrača po poškodbi. Namesto njega je Krajan v ekipo poklical Franka Škugora, ki bo imel status četrtega igralca.

Kljub temu se obeta pravi teniški spektakel. Hrvati, ki računajo na veliko podporo domačih navijačev, so se zmage na tem prestižnem ekipnem tekmovanju veselili leta 2005, ko je zadnjo točko Hrvaški priboril Ivan Ljubičić, danes trener velikega Rogerja Federerja. Argentina je do zdaj že štirikrat igrala v finalu, a vedno ostala praznih rok. Čeprav bodo imeli Hrvatje veliko prednost domačega terena, bo na tribunah pesti za gavče stiskal nekdanji nogometni zvezdnik Diego Armando Maradona.

Znani so že pari velikega finala:

Petek, 25. 11.
Marin Čilić (Hrv) – Frederico Delbonis (Arg)
Ivo Karlović (Hrv) – Juan Martin del Potro (Arg)

Sobota, 26. 11.
Ivan Dodig (Hrv)/Franko Škugor (Hrv) – Leonardo Mayer (Arg)/Guido Pella (Arg)

Nedelja, 27. 11.
Marin Čilić (Hrv) - Juan Martin del Potro (Arg)
Ivo Karlović (Hrv) - Frederico Delbonis (Arg)

Prijatelja, ki imata veliko skupnega

Čeprav je pomemben vsak igralec, je jasno, da sta prvi violini obeh reprezentanc Juan Martin del Potro in Marin Čilić. Oba teniška igralca imata veliko skupnega. Oba merita v višino 198 centimetrov, istega leta sta vstopila v profesionalni tenis, oba sta osvojila OP ZDA in rojena sta istega leta -  Del Potro je od Čilića starejši le pet dni. Sicer pa sta zunaj igrišč zelo dobra prijatelja.

Juan Martin Del Potro | Foto: Reuters Foto: Reuters

"Marin je zelo dober igralec. Poznam ga že od dvanajstega leta in najini karieri sta podobni. Je moj zelo dober prijatelj na turneji. Zasluži si, da je ta trenutek šesti igralec sveta. Je izjemen igralec in ima vse možnosti, da ta konec tedna osvoji lovoriko, prav tako bom poskušal zmagati tudi jaz," je na novinarski konferenci povedal Del Potro, ki v medsebojnih dvobojih proti Čiliću vodi z 8:2.

Katera reprezentanca bo po vašem mnenju zmagala Davisov pokal?

  • Hrvaška
    50,00 %
    24 glasov
  • Argentina
    50,00 %
    24 glasov
Oddanih 48 glasov

Pretekli dvoboji ne pomenijo ničesar

"Zelo dobro ga poznam, vendar pretekli dvoboji ne pomenijo ničesar, saj so zame povsem drugi pogoji. Bomo videli, kaj se bo zgodilo," ni želel prehitevati stvari 28-letni Argentinec, ki se je letos vrnil na turnejo po dolgotrajnih težavah s poškodbami.

Čilića je presenetila počasnejša podlaga

Marin Čilić v zadnjem času igra v dobri formi in prav njegov doprinos bo še kako pomemben hrvaški ekipi. Najboljši hrvaški teniški igralec je bil nekoliko presenečen nad podlago v dvorani. "Nekoliko počasnejša je, kot smo mislili, ampak po nekaj treningih bo hitrejša, tako da bodo konec tedna drugačni pogoji," je po enem izmed treningov povedal Čilić, ki je trenutno zadovoljen s svojo formo.

Pričakujem, da nam bodo navijači v veliko pomoč. Bilo bi prelepo, če bi naslov osvojili doma pred domačim občinstvom.  | Foto: Pričakujem, da nam bodo navijači v veliko pomoč. Bilo bi prelepo, če bi naslov osvojili doma pred domačim občinstvom.

"Zmagal sem dva velika turnirja in v zadnjem času sem premagal nekaj zelo kakovostnih igralcev, in to z dokaj dobro igro, tako da sem lahko zadovoljen. Pričakujem, da nam bodo navijači v veliko pomoč. Bilo bi prelepo, če bi naslov osvojili doma pred domačim občinstvom. To bi bil izjemen konec sezone," je še za index.hr  povedal trenutno šesti igralec sveta.

Ne spreglejte